Universitatea Transilvania din Braşov a inaugurat centrul de printare 3D dedicat studenţilor

Universitatea Transilvania din Braşov (UniTBv) a inaugurat, luni, centrul de printare 3D dedicat studenţilor, unde aceştia vor avea la dispoziţie 8 imprimante pe care le vor putea folosi gratuit pentru diverse proiecte universitare.

Conform unui comunicat al UniTBv, consumabilele vor fi puse la dispoziţie de universitate, iar îndrumarea va fi asigurată de voluntari de la Facultatea de Design Produs şi Mediu.

Tot luni, în cadrul unui mai larg eveniment, de tradiţie – „Zilele UniTBv – s-a desfăşurat, în organizarea Facultăţii de Inginerie Tehnologică şi Management Industrial un seminar pe tema „cum se printează 3D produse din materiale compozite”. Zilele Universităţii Transilvania au loc, anul acesta, în perioada 27 februarie – 6 martie şi cuprind o serie de evenimente, de la Cupa UniTBv la şah, la Gala Doctoranzilor Muzicieni, un Concurs virtual de Welding, seminarii online şi expoziţii.

La începutul acestui an, UniTBv a inaugurat un alt centru, cel de scriere, singurul de acest gen din ţară, care îşi propune să-i ajute pe studenţi să elaboreze corect o lucrare academică, a menţionat sursa citată. AGERPRES