Breaking News

30 de tineri muzicieni şi artişti vizuali,bursieri ai programului naţional „Tinere Talente 2021”

Un număr de 30 de tineri muzicieni şi artişti vizuali, care studiază la instituţiile de învăţământ vocaţional din ţară şi provin din familii cu venituri reduse, au devenit bursieri ai programului naţional „Tinere Talente 2021”, anunţă Fundaţia Regală Margareta a României.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES, programul le va oferi sprijin pentru a urma şi dezvolta o carieră artistică, prin acordarea de burse, sesiuni de mentorat intergeneraţional şi masterclass-uri, precum şi prin promovarea actelor lor artistice.

Depunerea dosarelor de candidatură a avut loc în perioada noiembrie – decembrie 2020, 156 de tineri exprimându-şi intenţia de a deveni bursieri.

Printre tinerii admişi în program se regăsesc şi patru bursieri alumni. Aceştia sunt foşti bursieri, care îşi vor continua pregătirea, dar care vor avea şi rolul de îndrumători pentru noii bursieri, prin împărtăşirea propriei experienţe acumulate în cadrul programului.

Bursele „Tinere Talente” se acordă tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 şi 24 de ani, care studiază la liceele şi universităţile cu profil muzical şi artistic din România şi a căror situaţie financiară îi limitează în împlinirea adevăratului potenţial şi exprimare artistică.

Pe parcusul celor 13 ani de activitate, prin acest program au fost acordate 350 de burse de studiu, au fost organizate 450 de recitaluri, concerte şi expoziţii, au fost asigurate 140 de masterclass-uri naţionale şi internaţionale şi au fost cucerite 175 de premii la concursuri naţionale şi internaţionale. AGERPRES