Maricel Popa (PSD): Pentru al doilea an consecutiv, Iașul nu există în bugetul național!

Ieșenii au toate motivele să îi ia la întrebări pe cei aflați la Guvernare. După un an în care investițiile majore au ocolit Iașul, Guvernul CDR-2 servește aceeași ciorbă ieșenilor: în loc de proiecte majore, doar sume infime pentru producerea de noi hârtii, studii de fezabilitate. Președintele PSD Iași,  Maricel Popa, atrage atenția că județul care a depășit un milion de locuitori rămâne fără surse de finanțare pentru proiectele majore de investiții. Iașul este acum condamnat la subdezvoltare!

Județ cu un milion de locuitori tratat cu dispreț de București

”Suntem cel mai important județ al țării din foarte multe puncte de vedere. Avem cel mai mare număr de locuitori, suntem fostă capitală a României, centru universitar de elită, capitală culturală, dar suntem tratați la diverse de cei de la PNL și USR. Cred că am avut peste 100 de amendamente, doar noi cei de la PSD Iași. Am avut solicitări rezonabile, pe proiecte, multe dintre ele aflate în derulare. Sunt proiecte ale ieșenilor, ale comunităților locale. Nici nu au vrut să audă de ele, de parcă aceste comunități nici nu există pentru ei. Va veni vremea când reprezentanții PNL-USR vor fi față în față cu acești oameni și vor trebui să le explice de ce au luat decizii împotriva lor. Singura speranță pentru a aduce investiții la Iași a rămas Planul Național de Redresare și Reziliență. Dacă Iașul este șters și de aici, suntem condamnați pentru următorii ani la sărăcie și subdezvoltare”, a declarat senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași.

Parlamentarii USR și PNL de Iași, mulțumiți cu firimiturile aruncate de Guvern

În ciuda alocărilor mediocre, nici un amendament care aducea fonduri suplimentare la Iași nu a fost susținut de parlamentarii partidelor aflate la guvernare. ”Am văzut că parlamentarii de la PNL și de la USR sunt mulțumiți de ceea ce va primi Iașul în acest an prin bugetul de stat. Altfel, nu înțeleg de ce nu au venit cu amendamente sau de ce nu au susținut amendamentele noastre. Îmi amintesc cât de critici erau în opoziție, cât de vocali. Acum, nu mai spun nimic. Au alte preocupări, faptul că Iașul primește doar firimituri nu îi deranjează. Au respins chiar amendamente propuse pentru comunități conduse de primari din partidele lor”, a completat senatorul Popa.

Bugetul 2021: Austeritate pentru români, bani pentru amicii politici. Au inventat o anexă de buget special pentru oamenii PNL-USR-UDMR

Bugetul propus de Guvernul de Dreapta și aprobat de parlamentarii de Dreapta este unul al austerității și al sărăciei pentru toți românii. Alocațiile copiilor nu se dublează, pensiile nu se majorează, salariile au fost înghețate, sporurile sunt eliminate, în plină pandemie bugetul sănătății este mai mic cu 11% decât anul trecut, educația primește cel mai mic procent din PIB din întreaga Uniune Europeană. ”Au dus alocările de fonduri publice pe criterii strict politice la rang de artă. Au inventat o nouă anexă la bugetul de stat în care au prins fonduri doar pentru județe și primării conduse de primari ai partidelor din Coaliția de Guvernare. Așa ceva nu se întâmplă nicăieri în lume și nu s-a întâmplat niciodată în guvernări ale PSD. Dacă te uiți doar la Programul Național de Dezvoltare Locală, poți să vezi că nu a existat discriminare în alocarea de fonduri de către guvernele social-democrate. Noi am înțeles că oamenii nu au nicio vină pentru opțiunile electorale, că România are nevoie de dezvoltare la nivelul tuturor comunităților locale”