Senatorul PSD Robert Cazanciuc: Aţi votat împotriva nevoilor propriului popor

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că bugetul pe acest an a trecut în aplauzele neputinţei, deoarece niciun amendament nu a fost aprobat, ceea ce nu s-a mai întâmplat niciodată după 1989 până în prezent.

„E o a doua premieră nefericită, totuşi, după 1989, prima a fost deschisă de Ludovic Orban atunci când şi-a asumat răspunderea pe buget. A făcut ce nu a mai făcut nimeni niciodată. Ce face Guvernul Cîţu acum? Îşi asumă din nou răspunderea, dar nu în forma clasică, ci respingând toate amendamentele, ceea ce din nou nu a mai făcut nimeni niciodată. Este practic o altă formă de asumare de răspundere mai perversă decât a făcut-o Orban, care a făcut acest lucru pe faţă. M-a surprins un moment când o doamnă a stârnit emoţie în sală, dar nu a obţinut niciun fel de reacţie din partea celor din coaliţia majoritară. Nu au aprobat nici măcar un amendament, nu se poate respinge totul, oamenii vin cu argumente. La final s-au ridicat cei din coaliţie în picioare şi au început să aplaude entuziast. Un entuziasm al neputinţei. Toţi erau neputincioşi şi unii erau entuziasmaţi că s-au respins şcoli, dispensare. Cât să fii de lipsit de empatie cu propriul tău popor, să te ridici în picioare să aplauzi. Ce aţi făcut? Aţi votat împotriva nevoilor propriului popor. Aşa ceva nu trebuie să se mai întâmple. Sperăm că acest moment nefast a fost văzut de tot poporul şi la următoarele alegeri să decidă în consecinţă”, a declarat Robert Cazanciuc.

Senatorul social-democrat a vorbit şi despre momentul în care oamenii au ieşit în stradă pentru a proteja independenţa justiţiei. „Astăzi cei care conduc România vin şi pun presiune pe justiţie pentru că soluţiile independente pe care le-a pronunţat justiţia nu convin unor raţiuni politice”, a arătat Robert Cazanciuc. AGERPRES