Târgul de Carte de la Frankfurt redeveni în acest an un eveniment cu prezenţă fizică

Târgul de Carte de la Frankfurt redeveni în acest an un eveniment cu prezenţă fizică, iar tema principală a ediţiei sale din 2021 va pune accentul pe „reconectare”, au anunţat luni organizatorii acestei prestigioase manifestări culturale, relatează DPA.

Acest salon dedicat editorilor de carte, cu o istorie care se întinde pe parcursul mai multor secole, este considerat unul dintre mai importante târguri de carte din lume.

Anul trecut, Târgul de Carte de la Frankfurt a fost un eveniment organizat aproape exclusiv în format digital din cauza pandemiei de coronavirus.

Mottoul ediţiei din 2021 este „Wiederbegegnung” („Re-conectare”). Editurile vor putea să se înscrie începând de luni şi până pe 31 mai pentru a participa la cea de-a 73-a ediţie din perioada modernă a acestui târg, care va avea loc în intervalul 20-24 octombrie.

Evenimentele cu prezenţă fizică vor fi suplimentate cu formate digitale, iar organizatorii au spus că intenţionează să rămână flexibili pentru a putea să adapteze programul târgului în eventualitatea în care pandemia de coronavirus va avea o evoluţie neprevăzută.

Canada va deţine statutul de ţară invitată.

„În 2021, Târgul de Carte de la Frankfurt va fi încă o dată un loc important de întâlnire – pentru industria cărţii, pentru scriitori şi pentru cititori. Această industrie are nevoie mai mult ca niciodată de schimburi şi de vizibilitate”, a declarat Juergen Boos, directorul evenimentului. AGERPRES