Netopia Payments a raportat o creştere cu 60% a volumului total procesat în urma tranzacţiilor cu cardul din 2020

Netopia Payments a raportat o creştere cu 60% a volumului total procesat în urma tranzacţiilor cu cardul din 2020, comparativ cu anul anterior, iar cea mai mare tranzacţie procesată s-a cifrat la 97.000 de lei.

Potrivit unui comunicat remis marţi AGERPRES, anul trecut, compania a depăşit pragul de două miliarde de euro procesaţi în total de la începutul activităţii de intermediere a plăţilor cu cardul, în 2009.

În 2020, numărul tranzacţiilor online cu cardul au înregistrat o creştere de aproximativ 20%, în condiţiile în care valoarea medie a tranzacţiei a crescut la 215 lei, de la 165 lei în 2019.

În topul categoriilor de produse şi servicii pentru care românii au făcut plăţi digitale cu cardul se numără: facturile la utilităţi, urmate de serviciile financiare, segmentul de FMCG care a înregistrat o creştere semnificativă, domeniul IT&C, dar şi segmentul de produse Pharma & Health, aflat pentru prima dată în acest clasament. La polul opus, s-au aflat industria turismului şi cea de evenimente, fiind unele dintre cele mai afectate domenii de restricţiile impuse în contextul pandemiei.

Potrivit comunicatului, restricţiile impuse pentru stoparea pandemiei au dus la o migrare accentuată în mediul online a unui număr mare de comercianţi şi furnizori care până în luna martie a anului trecut îşi desfăşurau activitatea preponderent în offline. Astfel, numărul de parteneri înrolaţi în platforma Netopia Payments s-a dublat de la începutul Stării de Urgenţă, ajungând în prezent la aproape 30.000.

„Anul 2020 a fost unul plin de provocări generate de noul context pe care am reuşit să le depăşim cu bine prin inovaţie, proactivitate şi reacţie de răspuns rapidă. A fost foarte important pentru noi să identificăm şi să implementăm rapid cele mai bune soluţii în sprijinul comercianţilor pentru care era vital să-şi poată desfăşura activitatea mai departe, strategie pe care o vom urma şi anul acesta. Totodată, majoritatea românilor a înţeles că este mult mai uşor să plăteşti online utilităţile şi la fel de simplu este să comanzi şi să plăteşti digital alimentele sau produsele de care ai nevoie. Pentru 2021, considerăm că industria HoReCa va intra puternic în online şi deja avem sute de restaurante partenere, precum şi segmentul Pharma & Health, domenii care până acum funcţionau mai mult în offline, dar în contextul pandemiei au trebuit să îşi reorganizeze activitatea”, a declarat Antonio Eram, CEO şi Fondator Netopia Payments.

Netopia Payments este cel mai utilizat procesator de plăţi electronice de pe piaţa locală, companie 100% românească. AGERPRES