Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Săptămâna Internațională de Educație Financiară (Global Money Week) a demarat astăzi în Republica Moldova, cu genericul „Dă sens banilor”. La evenimentul promovat de mai mulți ani de Banca Națională a Moldovei (BNM), în calitate de coordonator național al procesului de educație financiară, au aderat autorități, instituții și asociații cu diverse profiluri de activitate, transmite MOLDPRES.
„Educația financiară reflectă un interes public și derularea acestui proces la diferite niveluri și pentru diverse grupuri-țintă, cu implicarea autorităților, dar și a societății civile vine să confirme o realitate a lumii moderne în continuă și rapidă schimbare”, a menționat guvernatorul BNM, Octavian Armașu, în deschiderea evenimentului.
Oficialul a precizat că educația financiară oferă posibilitatea consilierii gratuite pentru întreaga populație despre modul în care ar putea să utilizeze eficient resursele financiare personale, să economisească și, eventual, să investească în baza unor decizii financiare bine gândite și să obțină rezultate financiare încurajatoare.
În perioada 22-26 martie, BNM va organiza o serie de activități, între care Moldova Banking Hub – platforma de educație financiară pentru elevi, studenți și profesori, precum și campania de informare și sensibilizare a publicului cu privire la securitatea plăților fără numerar, credite, investiții etc. De asemenea, vor avea loc cursuri de instruire pentru viitorii jurnaliști, precum și ateliere de lucru pentru publicul larg. În același timp, vor fi organizate vizite virtuale în sala de expoziții a BNM.
„Scopul final este ca educația financiară să ajute populația, în funcție de nevoile și circumstanțele sale, să ia decizii ce vor contribui la o mai bună gestionare a riscurilor financiare și la un sistem financiar mai stabil, pentru a obține echilibru, protecție financiară și bunăstare în perspectivă”, a conchis guvernatorul BNM, Octavian Armașu.
Banca Națională a Moldovei se alătură în fiecare an evenimentului Global Money Week, la care participă 175 de țări.