15 milioane de lei pentru a doua sesiune AFCN 2021

Perioada de înscriere a proiectelor culturale pe platforma online a demarat la 1 martie și se va finaliza pe 30 aprilie 2021 (ora 17:00).

Proiectele culturale pot fi încadrate în 11 arii tematice:

  1. Arte vizuale
  2. Teatru
  3. Muzică
  4. Dans
  5. Artă digitală și noile medii
  6. Educație prin cultură
  7. Intervenție culturală
  8. Patrimoniu cultural material
  9. Patrimoniu cultural imaterial
  10. Promovarea culturii scrise
  11. Proiecte cu caracter repetitiv

Acestora li se adaugă programele multianuale, definite separat. Începând cu această sesiune, un operator cultural nu poate înscrie în concurs mai mult de două oferte culturale pe sesiune, dintre care poate propune un singur program multianual. Detalii pe site-ul AFCN: https://www.afcn.ro/media/AFCN%20Informare%20de%20presa%201%20aprilie.pdf

„Cu sprijinul colegilor din Ministerul Culturii a fost emisă cu prioritate fila de buget pentru Fondul Cultural Național și suntem astfel în măsură să anuntăm cadrul de derulare a acestei sesiuni. Pe baza resurselor existente în Fond, Consiliul AFCN a alocat 13 milioane de lei pentru finanțarea proiectelor culturale, organizate până la 15 noiembrie 2021, și 2 milioane de lei pentru programele multianuale derulate în perioada iulie 2021 – 15 iunie 2023. În condițiile date, calendarul sesiunii se extinde cu 30 de zile pentru depunerea ofertelor culturale, conform prevederilor legale”, a precizat Irina Cios, directoarea AFCN.

„Finanțarea proiectelor culturale prin AFCN reprezintă un gest de continuitate pentru cultură. Este unul dintre cele mai longevive programe ale Ministerului Culturii și sunt convins că așteptăm cu toții rezultatul selecției proiectelor. Felicit echipele Ministerului și AFCN-ului deoarece au lucrat eficient și la doar câteva zile de la primirea filei de buget au demarat procedurile”, a declarat ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu.

Toate informațiile referitoare la priorități, plafoane de finanțare și calendarul de derulare a sesiunii II/2021 sunt disponibile online, pe pagina www.afcn.ro. Totodată, a fost lansată invitația de înscriere a candidaturii în aplicația online a celor interesați să se implice ca evaluatori, înscrierea făcându-se tot până la 30 aprilie 2021, ora 17:00.