CFR Călători introduce vagoane de dormit sau cuşetă la trenurile de lung parcurs, cu circulaţie pe timp de zi

CFR Călători introduce un serviciu nou, respectiv vagoane de dormit sau cuşetă la trenurile de lung parcurs, cu circulaţie pe timp de zi, la un preţ special, informează operatorul feroviar, într-un comunicat remis, luni, AGERPRES.

În prima etapă, aceste vagoane vor fi introduse pe rutele Iaşi – Timişoara şi retur şi Bucureşti Nord – Baia Mare şi retur.

La vagonul de dormit cu două locuri, costul suplimentului de pat va fi de 20 lei, reducerea fiind de 75% pe oricare din relaţiile incluse pe ruta Bucureşti Nord – Baia Mare la trenurile IR 1745/ RE 4005 şi RE 4006/ IR 1746.

În funcţie de tipul cuşetei, reducerea este de 27% şi de 25% din preţul suplimentului de pat. Practic, suplimentul de pat va fi 40 lei şi, respectiv 30 lei, la trenurile IR 1833 şi IR 1834.

Reducerile se aplică începând cu data de 8 aprilie 2021 şi nu se cumulează cu alte oferte sau facilităţi. Vagoanele de dormit şi cuşetă sunt dotate cu instalaţii de climatizare şi prize electrice.

Serviciul va fi extins ulterior şi pe alte rute, în funcţie de solicitările călătorilor şi de condiţiile specifice trenurilor.

Operatorul feroviar cu capital de stat atrage atenţia că purtarea măştii de protecţie la bordul trenurilor CFR Călători este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum şi în zonele de aşteptare a trenurilor – staţii de cale ferată, peroane, săli de aşteptare. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.