Curs integral de educaţie financiară destinat profesorilor care predau disciplina „Educaţie socială”

Singurul curs integral de educaţie financiară destinat profesorilor care predau disciplina „Educaţie socială” elevilor de clasa a VIII-a a fost acreditat, informează un comunicat al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) remis marţi AGERPRES.

Începând cu anul de studiu 2020-2021, educaţia financiară a devenit materie obligatorie pentru elevii clasei a VIII-a, fiind cuprinsă în disciplina „Educaţie socială”, iar grupul-ţintă al acestui curs este personalul didactic din învăţământul gimnazial care predă această disciplină.

Potrivit sursei citate, Institutul Bancar Român, fondat de Banca Naţională a României (BNR) şi ARB, este furnizorul cursului gratuit acreditat de Ministerul Educaţiei, pe o perioadă de 4 ani, prin Ordinul 3.559/ 2021 privind acreditarea programelor de formare continuă.

Instituţiile implicate în acest demers naţional, respectiv Ministerul Educaţiei, BNR, ARB, IBR, Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Institutul de Studii Financiare, invită personalul didactic din învăţământul gimnazial care predă disciplina „Educaţie socială” elevilor din clasa a VIII-a să se înscrie la IBR, începând cu luna aprilie 2021, conform informaţiilor afişate pe site-ul instituţiei www.ibr-rbi.ro. În urma absolvirii acestui curs cu o durată de 40 de ore, profesorii vor obţine 10 credite profesionale transferabile. Formatorii cadrelor didactice sunt profesori de economie.

Iniţiativa de formare a fost susţinută şi de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, se menţionează în comunicat.

„Acest demers instituţional public-privat, prin intermediul căruia profesorii sunt formaţi pentru a preda noţiuni de educaţie financiară, reprezintă piatra de temelie pentru dobândirea de cunoştinţe economico-financiare de către elevii claselor a VIII-a şi pentru îmbunătăţirea comportamentului financiar”, arată sursa citată.

Desfăşurarea acestui curs se înscrie în proiectele de educaţie financiară derulate de Ministerul Educaţiei, Banca Naţională a României, Ministerul Finanţelor, Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Asociaţia Română a Băncilor, în baza Acordului de colaborare încheiat în anul 2018.

Acordul de colaborare prevede realizarea de activităţi comune în domeniul educaţiei financiare şi elaborarea Strategiei Naţionale de Educaţie Financiară. AGERPRES