Breaking News

49% dintre români preferă metoda autentificării biometrice atunci când autorizează tranzacţiile din e-commerce

Aproape jumătate dintre români (49%) preferă metoda autentificării biometrice atunci când autorizează tranzacţiile din e-commerce, în timp ce peste o treime (35%) optează pentru varianta SMS şi parolă, arată rezultatele unui studiu derulat de Mastercard.

În prezent, 62% dintre români dispun de autentificarea biometrică în aplicaţia oferită de banca lor, iar din această pondere 78% au declarat că folosesc deja această metodă. În acelaşi timp, dintre cei 17% dintre consumatori care nu dispun de această funcţionalitate în aplicaţia de banking, peste jumătate au declarat că o vor folosi imediat ce le va fi pusă la dispoziţie.

Autentificarea biometrică reprezintă modalitatea preferată de autorizare a tranzacţiilor e-commerce în cazul a 49% dintre români, urmată de varianta cu SMS şi parolă (35%), respectiv de autentificarea prin SMS (16%).

Potrivit cercetării, la ora actuală, nouă din zece consumatori susţin că au încredere în plata online cu cardul.

Totodată, peste jumătate (56%) dintre respondenţi au declarat că, în timpul cumpărăturilor online, cardul este instrumentul preferat de plată, în timp ce 45% au afirmat că aleg să achite cu numerar la momentul primirii coletului. „Comportamentul nu este generat, însă, de neîncrederea în plata cu cardul, principalele motive menţionate fiind dorinţa de a verifica pachetul înainte de efectuarea plăţii şi de a achita contravaloarea coletului direct la curier”, notează realizatorii studiului.

Studiul Mastercard privind percepţia şi utilizarea consumatorilor a funcţiilor biometrice pentru serviciile bancare mobile şi online s-a desfăşurat online, în luna februarie 2021, prin intermediul instrumentului de cercetare mPulse. Eşantionul reprezentativ a cuprins 400 de consumatori, femei şi bărbaţi deopotrivă, cu vârste peste 18 ani, care au achiziţionat online pe parcursul ultimelor trei luni.

Mastercard este o companie de tehnologie în industria globală de plăţi, cu conexiuni care acoperă peste 210 ţări şi teritorii. AGERPRES