Presedintele USR, Dan Barna, sustine o conferinta de presa, in Bucuresti, duminica, 21 iulie 2019. ALEXANDRA PANDREA/MEDIAFAX FOTO

Vicepremierul Dan Barna: România are mult de lucrat la calitatea serviciilor medicale, însă este pe drumul cel bun

Vicepremierul Dan Barna, copreşedinte al Alianţei USR PLUS, a transmis, miercuri, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, mulţumiri personalului medical „greu încercat” şi de pandemia de COVID-19, menţionând că România are „mult” de lucrat la calitatea serviciilor medicale, însă este „pe drumul cel bun”.

„Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decis ca această zi să fie dedicată conştientizării nevoii de acces echitabil la serviciile de sănătate. Această necesitate e cu atât mai evidentă în contextul pandemiei. În România, avem încă un volum uriaş de muncă până când ne putem declara mulţumiţi. Şi avem de lucrat încă foarte mult la calitatea serviciilor medicale. Facem aceste eforturi, însă ceea ce nu s-a făcut 30 de ani de management defectuos sau lipsit de viziune nu se poate rezolva în câteva luni. Dar, suntem pe drumul cel bun”, a scris Barna, pe Facebook.

El a susţinut că ministrul Vlad Voiculescu şi echipa sa au pornit „un amplu proces de reformă” a domeniului sănătăţii.

„În paralel cu administrarea deciziilor de zi cu zi legate de ţinerea sub control a pandemiei, Vlad Voiculescu şi echipa de la Ministerul Sănătăţii au pornit un amplu proces de reformă ale cărui rezultate vor să transforme radical în bine sistemul public. Şi au alături de ei toţi oamenii buni ai acestei ţări”, a afirmat Dan Barna.

Vicepremierul a transmis mulţumiri „din inimă” personalului medical. „Personalului medical al acestei ţări, greu încercat şi când nu avem de-a face cu o criză mondială, vreau să îi transmit doar atât: Nu o să pretind că înţeleg cât de greu vă este în aceste zile, dar vă mulţumesc din inimă, în numele meu şi al Alianţei USR PLUS”, a completat Barna. AGERPRES