IMPORTATOR DE MĂSURI ABERANTE

Lozinca ”Totul pentru front!” a căpătat o nouă mutație devenind ”Totul pentru vaccin”! Nimic din ceea ce ni se întâmplă azi nu mai este scos din contextual vaccinării. Mai mult, în planuri paralele, suntem multiplicați de noi dezastre, de noi pericole care ne atacă, punându-ne lama cuțitului la gât. În timp ce pe fundalul timpului prezent ne este arătată eliberarea de la 1 iunie, cu necesara bucurie a relaxărilor măsurilor de protecție, nu suntem lăsați să ne consumăm bucuria în liniște, fiind pur și simplu atacați de îmbulzeala, din ce în ce mai mare, din secțiile ATI, din spitalele României, de numărul crescător de morți din cauză de Covid-19!
Pe de o parte oficialii ne dau speranțe că în două luni vom scăpa la mare, în concedii, eliberați de corsetul Covidului-19, că vom deveni din nou oameni, cu demnitatea de a decide în nume propriu. Suntem alintați că vom redeveni oameni, că ne va fi din nou bine, că vom avea șansa de a ne folosi de mai vechea noastră libertate pentru a decide în nume propriu viața pe care vrem să o trăim.
Avem această șansă pe care nu va trebui să o ratăm, ținând minte că ”Dumnezeu îți dă, nu-ți bagă în sac!”! În această conjunctură nu poate fi ascuns adevăratul motiv prin care guvernații se văd obligați să-și schimbe strategia de vaccinare, înlocuind verbul „a obliga” cu locuțiunea ”roagă-mă tu să te vaccinez”, atâta timp cât condiția mult invocatei relaxări ține de numărul celor care pe 1 iunie vor fi vaccinați. Cinci milioane de români susțin astfel cheia succesului. De la două milioane de vaccinați, cât este în prezent, la cinci milioane cât sunt necesari pentru a garanta succesul relaxării poporului român.
Guvernații s-au divizat în mai multe părți, fiecare dorind să-și personalizeze succesul împrietenirii cu masele. Fiecare parte dorește să fie recunoscută, să fie descoperită ca unic contribuabil la găsirea cheii succesului. O astfel de poziție îi permite acestuia să taie în carne vie, fără a-și pierde zâmbetul de pe buze. Se creează astfel o mare înghesuială înspre aspirațiile poporului scos în stradă. De la îmbulzeala din spitalele în care nu mai există locuri libere, la blocajul din cimitirele României, în care morții au ajuns să fie, metaforic, îngropați în picioare!
Un nou mit, acela al măștii de protecție, este pe punctul de a se distruge. Astfel, col.dr.Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, oferă o șansă renunțării la masca de protecție via vaccinare.
Autoritățile vor începe să se gândească la „beneficii” abia după ce în jur de 35 de procente din populație vor avea ambele doze de vaccin făcute. Cât despre momentul în care vom scăpa de mască, propunerea ar putea fi făcută după ce se depășește pragul de 10 milioane de români imunizați. Până atunci, însă, o soluție de compromis ar putea veni tocmai din Statele Unite ale Americii.
Arhiepiscopul Tomisului ÎPS Teodosie a ieșit victorios în gâlceava sa cu mai marii statului de drept. După lupte la baionetă cu tot felul de prevederi, care mai de care mai ciudate și mai greu de luat în seamă, iată că se poate vorbi și în termini mult mai normali și mai apropiaţi morale care este singura cer poate să facă ordine.
”În sfârșit s-au gândit să propună această scrisoare ca să ne redobândim demnitatea și onoarea. Am fost dezonorați prin aceste practici. Omul trebuie respectat și după moarte.
Noi așteptăm Învierea (…) Noi trebuie să cinstim și trupul și sufletul. Mai ales sufletul, pentru că el aparține persoanei care l-a purtat și de aceea credința de a învăța cum să avem cultul morților. De aceea îngrijim mormintele, punem flori, vizităm mormintele, aducem lumânări.
Nu am înțeles de ce în stare de urgență a fost interzisă intrarea în cimitir. Ce ne făceau morții?! Toate lucrurile sunt pe dos. Nu știu ce minte a pus bazele unei măsuri lipsite de orice logică și orice altă deducție. Nu găsesc nicio deducție sănătoasă în aceste măsuri înjositoare, care cu adevărat ne încalcă drepturile noastre. (…) Cum să dărâmi un asemenea fundament, atât de solid?! (…) Această boală este folosită drept pretext și nu de medici. Medicii care ne spun niște lucruri ne spun dintr-un ordin. (…) Mari specialiști se dezic de asemenea practici și sunt specialiști!”, a declarant ÎPS Teodosie.
Tot presa descoperă un document exploziv la Ministerul Sănătății fără a fi semnat, document convenit de toate cultele religioase și reprezentanții Guvernului României, alții decât Ministerul Sănătății, inclusiv Raed Arafat. Documentul ar permite înmormântările creștinești cu tot ritualul.
”Am prezentat informația potrivit căreia toate cultele din România, sunt 18 culte, Biserica Ortodoxă Română, Biserica Catolică, toate cultele protestante, neoprotestante, dar aici nu e vorba doar de creștini, dar absolut toate cultele din România au convenit împreună cu doctorul Raed Arafat, care a fost un foarte mare susținător al schimbării acestui document.
Acest document noi îl avem pe surse de la Ministerul Sănătății, însă am încercat să ne informăm cu privire la modul în care au decurs aceste discuții, folosind toate sursele posibile.
Absolut toate cultele din România au avut două discuții cu doctorul Arafat, care a zis că da, protocolul de înmormântare trebuie schimbat, sunt de acord cu asta, și de trei săptămâni acest document este blocat de Vlad Voiculescu și mai ales de doamna Andreea Moldovan, secretar de stat.
Care sunt lucrurile extraordinare din acest document? Doar niște lucruri de bun simț. Lucruri care fac ca aceste înmormântări să nu mai calce nici demnitatea umană, nici dreptul la credință. Nu vreau să intru în detalii dar oamenii ar trebui să știe că persoanele declarate moarte de COVID, deci în România peste 24.000 de oameni, au fost luați, dezbrăcați, băgați în saci și în felul acesta, înmormântați”.
Iată în ce cotlon a fost înghesuită România. Lipsită de decența de a-și cinsti morții nevinovați se pare că România a rămas un simplu importator de măsuri aberante!
ADI CRISTI