Vicepremierul Kelemen Hunor şi-a exprimat încrederea în ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu

Vicepremierul Kelemen Hunor şi-a exprimat încrederea în ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, despre care spune că „este în stare” să gestioneze situaţia din domeniul sanitar, dar că, în momente critice, acesta ar trebui „să comunice cu mai multă empatie”.

„Gestionarea sistemului (de sănătate – n.r.) este o altă problemă, am avut discuţii, ieri, în coaliţie. Din punctul meu de vedere, ar trebui, pe de-o parte, acţiune, de foarte multe ori mai bine pregătită şi, dacă există o decizie care nu poate fi pusă în aplicare în 5 ore, atunci să pregăteşti 5 zile, apropo’ de ce s-a întâmplat săptămâna trecută la ‘Foişor’. Preocuparea cea mai importantă este să salvăm vieţi omeneşti. Responsabilitatea este asumată de colegii noştri din USR pentru Sănătate şi, cu toate că cu toţii avem un punct de vedere, nu comentăm public ceea ce se întâmplă, mai mult decât este necesar. Suntem oameni responsabili, fiecare dintre noi, şi suntem convinşi că vom putea trece cu atenţie, cu solidaritate şi cu responsabilitate prin acest moment. Nu se pune problema să facem acum schimbări. (…) Când şi dacă se face o schimbare, va fi anunţată o astfel de schimbare de premier, este prerogativul constituţional al prim-ministrului de a face astfel de schimbări şi de a anunţa, dar eu sunt convins că avem o echipă guvernamentală puternică, responsabilă şi solidară”, a declarat Kelemen Hunor, marţi, la Palatul Victoria.

Întrebat cu privire la activitatea depusă de ministrul Sănătăţii şi la intervenţia acestuia în cazurile de la Spitalul ‘Foişor’ şi de la Spitalul ‘Victor Babeş’ şi dacă acesta ar trebui schimbat din funcţie, liderul UDMR a subliniat că nu este „treaba” lui să comenteze „criticile dinspre PNL spre USR”.

„Am încredere în Vlad Voiculescu, am încredere că este în stare să gestioneze această situaţie. Apar momente critice şi în momente critice ar trebui să comunice cu mai multă empatie şi deciziile trebuie să fie, de foarte multe ori, de o rapiditate ieşită din comun”, a adăugat Kelemen Hunor. AGERPRES