Prorectorul ULBS – primul universitar român în conducerea celui mai important for european de studii doctorale

Prorectorul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, Andrei Terian, a fost ales membru în Comitetul Director al Consiliului pentru Educaţie Doctorală din cadrul Asociaţiei Universităţilor Europene (EUA-CDE), fiind primul român membru al acestui for, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în 2020, Andrei Terian a obţinut o finanţare de 1,45 milioane de euro pentru a realiza o istorie a literaturii române în limba engleză.

„Asociaţia Universităţilor Europene (EUA) reprezintă peste 800 de instituţii de învăţământ superior din 48 de ţări europene, constituind astfel cea mai importantă organizaţie profesională de acest tip. Standardele de calitate ale EUA sunt recunoscute la nivel mondial, iar organizaţia evaluează în baza solicitărilor primite gradul de atingere a acestora de către o anumită universitate şi oferă sugestii în vederea îmbunătăţirii nivelului calitativ al instituţiei în cauză. În anul 2013 şi ULBS a făcut obiectul unei vizite de evaluare din partea EUA. Consiliul pentru Educaţie Doctorală (CDE) este componenta care reprezintă viziunea şi politicile EUA cu privire la educaţia doctorală în Europa. (…) EUA-CDE este condus de către un Comitet Director (CD) alcătuit din 10 membri, în care, datorită ULBS, România are pentru prima oară un reprezentant. Mandatul membrilor Consiliului Director este de 3 ani, cu posibilitate de reînnoire”, se arată în comunicat.

Cu ocazia validării ca membru al Comitetului Director, profesorul Andrei Terian a precizat că priorităţile mandatului său le vor constitui reducerea disparităţilor dintre diversele ţări europene la nivelul educaţiei doctorale, garantarea autonomiei doctoranzilor ca tineri cercetători, instituţionalizarea mai clară a postdoctoratului şi promovarea valorilor şi a imaginii ULBS pe plan internaţional. AGERPRES