Carburanții s-au scumpit din nou! Un litru de benzină A95 costă, la unele stații PECO, 20 de lei

Scumpirea carburanților pare să devină o tradiție în țara noastră. În dimineața zilei de miercuri, unele stații PECO au afișat prețuri de 20 de lei pentru un litru de benzină A95, scrie radiochisinau.md. Potrivit sursei citate, benzina extra este comercializată la prețul de 20 de lei și 80 de bani litrul, motorina standard – 16 lei și 35 de bani, iar gazul lichefiat a ajuns să coste 11 lei și 35 de bani litrul.

În seara zilei de 16 aprilie, pe rețelele sociale a apărut o notificare potrivit căreia o rețea de benzinării din țară majorează prețurile cu până la 70 de bani per litru.

Anterior, reprezentanții companiilor petroliere au declarat că stabilirea de prețuri plafon la comercializarea benzinei, motorinei și a gazului lichefiat ar putea avea efecte grave asupra siguranței asigurării țării cu produse petroliere.

AGORA amintește că ultima scumpire a carburanților a fost atestată la 12 martie curent.

Anterior, deputatul PAS Radu Marian a propus revenirea la vechea metodologie de stabilire a prețurilor la carburanți, prin plafonarea acestora de către ANRE, menționând că „prețul pentru consumator devine tot mai mare”.

Precizăm că, din martie 2019, petroliștii stabilesc și schimbă prețurile de vânzare cu amănuntul a produselor petroliere de sine stătător, fără intervenția ANRE, așa cum era până atunci. (surs: www.agora.md) .