Cîţu, despre autosuspendarea lui Chirica şi Alexe de la conducerea PNL Iaşi: Decizii corecte, deşi uşor tardive

Premierul Florin Cîţu a declarat, întrebat dacă a discutat cu preşedintele CJ Iaşi Costel Alexe sau cu primarul Mihai Chirica care au anunţat că se autosuspendă de la conducerea PNL Iaşi deşi persoanele cu funcţie de conducere în partid nu pot face acest lucru, că nu a vorbit cu aceştia. „Sunt decizii corecte pe care le-au luat, deşi uşor tardive”, a adăugat prim-ministrul.

„Încă nu am avut discuţii. Sunt decizii corecte pe care le-au luat, deşi uşor tardive”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului dacă a vorbit cu Chirica şi Alexe.

În statutul PNL nu este scris nimic cu privire la autosuspendarea dintr-o funcţie de conducere în partid, în cazul în care este începută urmărirea penală. Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi Costel Alexe a anunţat că se autosuspendă din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene PNL Iaşi, iar primarul Iaşiului Mihai Chirica a spus că se autosuspendă din poziţia de preşedinte al organizaţiei municipale PNL Iaşi, în contextul problemelor în justiţie. (sursa: www.news.ro)