Primul centru de vaccinare anti-COVID-19 de tip drive-thru din București se deschide joi

Primul centru de tip drive-thru destinat vaccinării anti-COVID-19 din București se va deschide joi, 29 aprilie, în Piața Constituției, a anunțat col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 din România:

„În municipiul București, joi, 29 aprilie, va fi deschis primul centru de drive-thru în Piața Constituției. Vor fi patru fluxuri disponibile, vaccinul va fi de la compania Pfizer, prezentarea este directă, fără programare în platformă. Din punct de vedere organizatoric, în cursul zilei de mâine toată activitatea va fi deja pregătită”.

Col. dr. Valeriu Ghorghiță a reamintit și faptul că în data de 4 mai va începe vaccinarea în cabinetele medicilor de familie:

„Din data de 4 mai începe activitatea de vaccinare prin cabinetele de medicină de familie. În mod deosebit, în prima etapă, prin intermediul medicilor de familie care și-au exprimat disponibilitatea de a participa la campania de vaccinare. Începând cu astăzi și mâine urmează a se distribui primele doze de la compania Johnson&Johnson, vorbim de circa 57.500 de doze care merg către centre regionale de depozitare și ulterior prin intermediul direcțiilor de sănătate publică aceste doze vor fi repartizate la medicii de familie. Vorbim în primă etapă de circa 25 de doze alocate pentru fiecare medic de familie”.

Cu același ser vor fi imunizați și pacienții cu boli cronice din spitalele non-COVID. (sursa: www.portalmed.ro)