Românii vor putea merge în vacanţă fără certificatul verde de vaccinare

Premierul Florin Cîţu spune că la sfârşitul lunii mai se poate vorbi de revenirea la normalitate. El a anunţat constituirea unui comitet interministerial care sa asigure, de la 1 iunie, stabilitrea măsurilor.

Totodata, el a declarat ca in Romania nu se va aplica certificatul verde, iar romanii vor putea merge in vacanta fara acest document.

„In Romania nu se va aplica certificatul verde, romanii vor merge in vacanta fara. De aceea avem acest comitet interministerial, pentru a ne asigura ca sunt reguli pe care le vor respecta, dar fara certificat verde”, a declarat, luni, premierul Florin Citu intr-o conferinta de presa.

De asemenea, el a adaugat ca spera ca de la 1 iunie, in Romania sa se poata lua cat mai multe masuri de relaxare.

„Incepe sezonul de vara. As vrea sa avem o vacanta mult mai buna ca anul trecut si mai sigura si ne vom asigura (de acest lucru – n.r.) prin masurile pe care le vom lua si pe care sunt sigur ca si cei care sunt in industria turismului, in special, le vor respecta anul acesta”, a mai precizat Citu.

Reamintim ca, la nivelul Comisiei Europeane s-a propus utilizarea unei adeverinte electronice verzi pentru a facilita libera circulatie, in conditii de siguranta, in interiorul UE in timpul pandemiei. (sursa: www.edumedical.ro)