Studenții de la Jurnalism vor învăța cum se organizează Festivalul „George Enescu”

Studenții Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, specializările Relații publice și publicitate, vor avea posibilitatea să acceseze un stagiu de practică și să se implice în organizarea celui mai important eveniment cultural din 2021: Festivalul Internațional George Enescu.

Decanul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Antonio Momoc, și directorul executiv al Festivalului George Enescu, Mihai Constantinescu, au semnat un protocol prin care li se asigură studenților FJSC oportunitatea de a face practică în calitate de voluntari în cadrul Festivalului George Enescu. La semnarea documentului a fost prezent și Mihai Vacariu, reprezentantul Portalului de cultură TIMPUL și TIMPUL TV.

„În condițiile pandemiei pentru studenții FJSC de la specializările Comunicare, Relații publice și Publicitate, stagiul de practică în cadrul festivalului George Enescu reprezintă o excelentă oportunitate profesională. Studenții Facultății de Jurnalism vor contribui cu efortul lor și vor face voluntariat în echipele de organizare ale evenimentului. Va fi cu siguranță o experiență foarte utilă pentru studenții noștri”, a spus conf. univ. dr. Antonio Momoc, decanul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării

„Organizarea Festivalului Enescu este extraordinar de complexă și de provocatoare. Este important ca studenții să aibă acces la unele dintre mecanismele care fac posibil acest eveniment și să învețe ce înseamnă să organizezi un eveniment cultural de anvergură. Din acest punct de vedere, pot spune că cei care vor veni în practică la Festivalul Enescu vor avea oportunitatea de a avea acces la o experiență de învățare consistentă. Sper că vor lua din această experiență lucruri importante, pe care le vor aplica în viitoarele lor cariere profesionale”, a punctat directorul executiv al Festivalului George Enescu, Mihai Constantinescu.

Festivalul Internațional George Enescu 2021 va avea loc între 28 august și 26 septembrie 2021, cu un program artistic excepțional, susținut de 4700 de artiști străini și români, pe o durată record de 4 săptămâni, dar și cu măsuri care să reducă riscurile de sănătate pentru spectatori, artiști, organizatori și jurnaliști. (sursa: www.stiriedu.ro)