Biblioteca Judeţeană ‘Panait Istrati’ din Brăila şi mai mulţi angajaţi ai instituţiei au fost premiaţi de Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România

Biblioteca Judeţeană ‘Panait Istrati’ din Brăila şi mai mulţi angajaţi ai instituţiei au fost premiaţi de Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) pentru activitatea depusă în 2019.

„Profesionalismului bibliotecarilor brăileni, calitatea şi efectele pe termen lung ale muncii depuse de aceştia în interesul comunităţii au fost răsplătite de Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) cu numeroase premii şi diplome. Regăsindu-se printre profesiile cele mai bogate în semnificaţii, cu o încărcătură emoţională, culturală şi enciclopedică aparte, profesia de bibliotecar vorbeşte despre dedicare, despre vocaţie şi despre energia creativă a oamenilor cărţii”, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de Biblioteca Judeţeană.

Premiile ANBPR pentru anul 2019 au fost adjudecate astfel: ‘Bibliotecarul anului’ – Cornelia Presadă, Biblioteca Comunală Mircea Vodă, judeţul Brăila, ‘Cel mai bun program inovativ de bibliotecă’ – Cartea vie a profesiei, coordonatori Teodora Soare şi Roxana Neagu, ‘Cel mai bun articol de specialitate’ – Biblioteca comunală din Brăila reflectată în documente de arhivă (1916 – 1920), autor Ion Volcu, ‘Cel mai bun program/proiect de bibliotecă’ – Şcoala de vară dunăreană – activităţi non formale pentru zona Brăilei, manager de proiect Corina Ciuraru (finanţare POPAM 2014 – 2020), ‘Cel mai bun program/proiect de bibliotecă din anul 2020’ – Brăila – Tărâmul pescăresc de altădată, manager de proiect Dragoş Adrian Neagu şi ‘Spaţiu de recreere, învăţare şi socializare pe malul Dunării’, manager de proiect Corina Ciuraru (finanţare POPAM 2014 – 2020).

De asemenea, Biblioteca Judeţeană ‘Panait Istrati’ din Brăila a primit Diplomă de excelenţă cu ocazia aniversării a 140 de ani de la înfiinţare.

„Cu acest prilej, transmitem felicitări managerului Bibliotecii Judeţene ‘Panait Istrati’ Brăila, Dragoş Adrian Neagu, pentru câştigarea unui nou mandat în funcţia de preşedinte ANBPR! Ştim că viziunea, perseverenţa şi acţiunea sunt calităţile care îl definesc ca lider, iar când acestea se împletesc cu respectul şi dăruirea pentru oameni succesul este garantat”, se mai arată în comunicatul transmis de Biblioteca Judeţeană. AGERPRES