La Chișinău a fost dezvelit monumentul poetului național polonez Adam Mickiewicz

MOLDPRES/. Datorită eforturilor Ambasadei Republicii Polone la Chișinău, ale Ministerului polonez de Externe și ale antreprenorilor polonezi din Republica Moldova, la Chișinău a fost instalat ieri monumentul marelui scriitor polonez Adam Mickiewicz, informează MOLDPRES.

Monumentul (sculptor Veaceslav Jiglițchi) a fost inaugurat în fața Bibliotecii de cultură și literatură polonă „Adam Mickiewicz” din cadrul Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”.

La eveniment au participat Ambasadorul Poloniei în R. Moldova, Bartłomiej Zdaniuk, deputați, oameni de cultură și artă.

În discursul său, Bartłomiej Zdaniuk a menționat că  personalitatea lui Adam Mickiewicz, considerat unul dintre cei mai buni poeți romantici polonezi din secolul al XIX-lea, reprezintă o valoare colosală pentru identitatea poloneză.

Monumentul este realizat sub forma unei bănci pe care șade scriitorul și orice doritor e invitat să ia loc alături pentru a sta la sfat cu clasicul polonez.

Adam Bernard Mickiewicz (n. 24 decembrie 1798 – d. 26 noiembrie 1855) a fost un poet și scriitor polonez, luptător pentru independența și reîntregirea patriei natale. Este considerat unul dintre cei mai buni poeți romantici polonezi alături de Zygmunt Krasiński, Juliusz Słowacki și Cyprian Kamil Norwid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.