Orban: Îmi exprim recunoştinţa faţă de sacrificiile şi devotamentul veteranilor care au făcut o prioritate din slujirea drapelului naţiona

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a transmis, joi, cu prilejul Zilei Veteranului de Război, recunoştinţa faţă de sacrificiile şi devotamentul celor care au făcut o prioritate din slujirea drapelului naţional, arătând că eroismul lor reprezintă un exemplu.

“Ne sărbătorim, astăzi, veteranii de război, în semn de recunoştinţă pentru toţi militarii români care au luptat, în istoria României, pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a ţării noastre. Pentru noi, toţi, eroismul veteranilor de război reprezintă un exemplu. Într-o zonă în care provocările în domeniul securităţii se înmulţesc de la an la an, România a devenit un important furnizor de securitate în regiunea Mării Negre şi îşi îndeplineşte cu responsabilitate angajamentele asumate ca aliat şi membru al comunităţii internaţionale. Îmi exprim recunoştinţa faţă de sacrificiile şi devotamentul veteranilor care au făcut o prioritate din slujirea drapelului naţional, dar şi faţă de cei care îşi desfăşoară activitatea, în prezent, în teatrele de operaţii din afara ţării, cu profesionalism şi demnitate. Le onorăm sacrificiul şi ne exprimăm întreaga recunoştinţă faţă de toţi militarii care au apărat şi continuă să apere, cu propriile vieţi, libertatea acestei ţări”, a afirmat Orban.

El a evidenţiat importanţa consensului politic în obiectivele majore ale ţării. “La 17 ani de la intrarea României în NATO, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, nu pot să nu remarc importanţa consensului politic atunci când ne propunem, ca ţară, obiective majore, care fac din România un partener de încredere nu doar în relaţia cu organizaţiile internaţionale, ci şi pentru cetăţenii acestei ţări”, a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Ludovic Orban şi-a exprimat preţuirea şi recunoştinţa faţă de faptele de vitejie ale militarilor români. “Cu ocazia Zilei Veteranilor, îmi exprim preţuirea şi recunoştinţa faţă de faptele de vitejie ale militarilor români. Ne înclinăm, cu respect, şi în faţa veteranilor din Al Doilea Război Mondial, care reprezintă pentru societatea românească un model pentru generaţiile viitoare şi îi omagiem pe cei care şi-au pierdut viaţa în luptă. Le transmit veteranilor români întreaga recunoştinţă, multă sănătate şi La Mulţi Ani!”, a completat el. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.