Papa Francisc şi-a exprimat ”solidaritatea” cu toţi indienii care se confruntă cu epidemia devastatoare de coronavirus

Papa Francisc şi-a exprimat joi ”solidaritatea” cu toţi indienii care se confruntă cu epidemia devastatoare de coronavirus, salutând ”munca neobosită” a medicilor şi în general a personalului medical din ţară, relatează AFP.

Într-o scrisoare trimisă joi Conferinţei episcopale indiene, Papa a subliniat ”solidaritatea din inimă şi apropierea sa spirituală faţă de toţi indienii”.

Foto: (c) Xinhua


”Gândurile mele sunt în primul rând alături de toţi bolnavii şi familiile lor, de cei care îi îngrijesc şi, în special, de cei care sunt îndoliaţi pentru cei dragi”, a scris Papa în scrisoarea trimisă.

Foto: (c) Stringer / Xinhua


”Mă gândesc şi la mulţi medici, asistenţi medicali, angajaţi din spitale, şoferi de ambulanţă şi la cei care lucrează neobosit pentru a răspunde nevoilor urgente ale fraţilor şi surorilor lor”, a adăugat Suveranul Pontif, încurajându-i pentru ”perseverenţă, forţă şi pace”.

Papa Francisc a adus de asemenea un omagiu preoţilor, oamenilor bisericii care şi-au pierdut viaţa din cauza COVID -19.

Foto: (c) JAGADEESH NV / EPA


India a anunţat joi un record de aproape 4.000 de decese cauzate de COVID -19 şi 412.000 de noi infecţii în 24 de ore, în timp ce autorităţile avertizează că ţara trebuie să se pregătească pentru ”noi valuri” ale epidemiei. AGERPRES