Dan Barna consideră că responsabilitatea pentru sănătate este cel mai important stimulent în vederea vaccinării împotriva COVID-19

Vicepremierul Dan Barna a declarat vineri, la Sibiu, că el consideră că responsabilitatea pentru sănătate este cel mai important stimulent în vederea vaccinării împotriva COVID-19, el arătând şi că la nivelul Guvernului se discută despre ce modele ar putea să fie funcţionale în perioada următoare pentru a creşte impactul campaniei de vaccinare.

El a fost întrebat de jurnalişti, într-o conferinţă de presă, dacă se discută în Guvern despre stimularea financiară a românilor ca să se vaccineze. „Este o discuţie legată de ce modele ar putea să fie funcţionale în perioada următoare pentru a creşte impactul campaniei de vaccinare. Eu cred că responsabilitatea pentru sănătate este cel mai important stimulent. Dincolo de asta, repet, folosind pârghiile despre care am vorbit, deocamdată analizăm toate alternativele şi vedem şi ce bune practici au şi celelalte state”, a afirmat vicepremierul Dan Barna, copreşedinte al USR PLUS.

Dan Barna a repetat îndemnul adresat cetăţenilor ca să se vaccineze, pentru a putea reveni cât mai repede la o viaţă normală.

„Nu există o soluţie magică. Dacă ar fi un buton magic pe care să-l apăsăm şi toată lumea să se vaccineze, l-am apăsa. Fiecare componentă contribuie cu ceva la succesul şi la progresul acestei campanii: medici de familie, prin administraţie, prin mesajele primarilor, prin Biserică, am văzut că şi la nivelul Bisericii au început să vină aceste mesaje, de la nivelul Patriarhului, mesaje despre vaccinare, ceea ce arată faptul că înţelegem cu toţii, în toate palierele societăţii, că e important ca această campanie de vaccinare să meargă mai departe şi e important ca oamenii să se vaccineze pentru că, repet, nu există altă soluţie. (…) Dacă nu ne vaccinăm, vom avea mereu această recădere epidemiologică. (…) soluţia este ca să ieşim şi să păşim spre lumină, trebuie ca să ne vaccinăm, nu există altă soluţie”, a spus Dan Barna.

Vicepremierul Barna a a evidenţiat şi faptul că ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, vaccinează în aceste zile oameni din comuna sa natală, din judeţul Bihor.

„Colega noastră Ioana Mihăilă în aceste zile vaccinează la ea în comună, în judeţul Bihor, ea însăşi vaccinează oameni”, a mai spus Dan Barna, care a a participat vineri la deschiderea sălii de examinare auto din Municipiul Sibiu, pe Str. Andrei Şaguna nr. 9. AGERPRES