55 de persoane vaccinate în numai două ore la centrul drive-thru de la ERA

În primele două ore de funcționare, la centrul drive-thru deschis sâmbătă, 8 mai, în parcarea de la ERA Shopping Park se vaccinaseră 55 de persoane, a anunţat prefectul Marian Grigoraş, într-o postare pe pagina proprie de socializare. De asemenea, aglomeraţie era în această dimineaţă și la centrul de vaccinare deschis la Casa de Cultură a Studenților (CCS).

Centrul de vaccinare anti-COVID-19 direct din mașină (drive-thru), primul de acest fel deschis la Iaşi, este amenajat în parcarea ERA Shopping Park, la ieşirea din municipiu către Târgu Frumos şi funcționează zilnic între orele 8.00 și 20.00. Vaccinul folosit este cel produs de compania Pfizer BioNTech, iar rapelul va putea fi făcut la orice centru de vaccinare. Persoanele care doresc să se vaccineze, fără programare, la centrul drive-thru de la ERA Shopping Park trebuie să aibă asupra lor un act de identitate.

În ceea ce priveşte centrul de vaccinare, tot fără programare, deschis la Casa de Cultură a Studenților (CCS), până vineri, la prânz, peste 550 de persoane fuseseră deja imunizate împotriva COVID-19. Programul de funcționare al centrul este între orele 8.00 și 20.00, persoanele care doresc să se vaccineze trebuind să se prezinte cu cartea de identitate sau cu pașaportul. Atât în cazul centrului drive-thru de la ERA Shopping Park cât şi în cel al centrului deschis la Casa de Cultură a Studenţilor, serul administrat persoanelor care doresc să se imunizeze este cel produs de compania Pfizer/BioNTech.

Reamintim că, în perioada 4 – 11 mai,  la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac” din Iaşi are loc un maraton al vaccinării împotriva COVID-19, acţiunea de imunizare desfăşurându-se în flux continuu (non stop), fără programare în platformă. La fel ca în cazul celorlalte centre fără programare, vaccinarea se va face cu serul produs de compania Pfizer BioNTech și doar în baza cărții de identitate sau a pașaportului. Accesul persoanelor către zona de vaccinare se face prin Str. General Berthelot Henri Mathias nr. 7-9. Persoanele care se vor vaccina în cadrul acestui maraton vor putea să efectueze rapelul (a doua doză) fie la Spitalul Militar din Iași, fie la un alt centru de vaccinare la alegere. (E.M.)