Creativitatea designerilor români va anima Iașul prin Romanian Fashion Week, la Palas

Romanian Fashion Week, cel mai cunoscut și longeviv eveniment dedicat industriei modei românești, revine, după 11 ani, la Iași și va reuni designeri români consacrați, dar și tineri designeri. Festivalul, aflat la cea de-a XIII-a ediție, va avea loc în parcul Palas și este programat în cadrul Romanian Creative Week, cel mai important eveniment dedicat industriilor creative românești, care se va desfășura în capitala Moldovei, în perioada 2-6 iunie 2021. Tot aici vor mai avea loc expoziții indoor și outdoor, workshopuri, proiecții de filme, muzică live și multe altele.

Designeri români consacrați, dar și zeci de tineri la început de drum își vor prezenta colecțiile pe catwalk-ul amplasat în parcul Palas, în cadrul unei noi ediții Romanian Fashion Week. Este vorba despre Smaranda Almășan, Venera Arapu, Lucian Broscățean, Ioana Ciolacu, Mirela Diaconu, Mihaela Glăvan, Atelier Hamza, Jolidon, Andreea Bădală – Murmur, Patzaikin, Andrea Tincu, Irina Schrotter, iar evenimentul poate fi urmărit și online, spectacolele fiind transmise pe paginile de Facebook și de Instagram ale Romanian Creative Week, precum și pe canalul de YouTube.

Festivalul de la Iași este cunoscut drept o rampă de lansare pentru tinerii creatori de modă. De-a lungul celor 12 ediții organizate până acum, Romanian Fashion Week a lansat peste 40 de tineri designeri, unii dintre ei urmând a fi prezenți, ca designeri consacrați, la evenimentul de luna viitoare.

Piesele de rezistență ale colecțiilor Romanian Fashion Week 2021 aparținând fiecăruia dintre designerii participanți vor putea fi admirate de aproape în cadrul Expo RCW 2021, expoziție care va putea fi vizitată în fiecare zi a evenimentului, în spectaculosul atrium al Palatului Culturii din Iași. Expoziția va fi o incursiune în moda românească, dar și o proiecție a ceea ce poate fi viitorul acestei industrii. Mai multe detalii despre designerii români care vor fi prezenți la Romanian Fashion Week, precum și despre Expo RCW 2021 pot fi găsite aici pe Romanian Creative Week.

Romanian Creative Week este organizat de Federaţia Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC) – singura federaţie patronală reprezentativă la nivel naţional ce activează în sectorul Industriilor Creative din România, în parteneriat cu Palas Iași. Înfiinţată la Iaşi, în 2011, FEIPC a organizat până în prezent peste 50 de acţiuni de promovare naţională şi internaţională a industriilor creative româneşti.