Evenimentul “Șotron. Festivalul copilăriei”, la cea de-a VIII-a ediţie

Muzeul Național al Literaturii Române Iași și Asociația „Patrimoniu pentru comunitate” organizează în perioada 4-6 iunie evenimentul „Șotron. Festivalul copilăriei”.

Desfășurată în Dumbrava Minunată din grădina Muzeului „Mihail Sadoveanu”, ediția a VIII-a are ca temă centrală sănătatea și încurajarea obiceiurilor sănătoase de joc și joacă, lecturi, alimentație și protejarea mediului. Totodată, festivalul din acest an marchează inaugurarea Dumbravei Minunate ca spațiu dedicat educației muzeale și a evenimentelor pentru publicul tânăr și foarte tânăr.

Timp de trei zile, participanții se vor bucura de zeci de ateliere interactive de creație, desen, reciclare, educație ecologică, sesiuni de lectură, artă, întâlniri cu personaje din povești și concursuri cu premii.

Cel mai cunoscut festival pentru copii din zona Moldovei are în prim plan siguranța, așa că ediția de anul acesta va respecta regulile impuse de lege. Numărul de participanți va fi limitat, iar structura consacrată a festivalului a fost modificată pentru a se adapta contextului sanitar și reglementărilor legale în vigoare privind desfășurarea evenimentelor în aer liber.

Participarea la evenimente este gratuită. Programul și actualizări privind condițiile de participare vor fi publicate pe site-ul www.sotroniasi.ro, precum și pe pagina de Facebook a festivalului.