Moldovenii sunt așteptați la un nou maraton de vaccinare

Chişinău, 28 mai. /MOLDPRES/. Maratonul de vaccinare de la Palatul Republicii a început astăzi și va dura până în seara zilei de duminică. Startul procesului de imunizare a fost dat la ora 9 dimineața, când în fața clădirii deja se formaseră cozi. Vaccinarea este posibilă fără o programare prealabilă, doar cu buletinul de identitate, comunică MOLDPRES.

La deschiderea maratonului au participat conducerea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și edilul capitalei Ion Ceban. Ei au anunțat că sunt disponibile patru mii de doze de vaccin, de patru tipuri: AstraZeneca, Pfizer, Sinopharm, CoronaVac. Serurile Pfizer, pentru care cererea este mai mare, sunt în cantitate de 2500 de doze.

Responsabilii au anunțat că, pe parcursul zilelor de vaccinare, vor fi efectuate pauze a câte 30 de minute, pentru igienizarea spațiilor.

MSMPS a anunțat încă ieri că la maraton vor activa peste 100 de lucrători medicali, 50 de asistente medicale și 50 de medici. La Palatul Republicii au fost amenajate 20 de puncte de vaccinare, care vor activa în intervalul orelor 09:00 – 22:00. De asemenea, pentru măsuri de siguranță, a fost amenajată o zonă de terapie intensivă și una de monitorizare.