Paul Stănescu:Primarii PSD au început să fie ameninţaţi cu tăierea resurselor bugetare de către premierul Florin Câţu

Primarii PSD au început să fie ameninţaţi cu tăierea resurselor bugetare de către premierul Florin Câţu, care ar vrea să folosească Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) împotriva acestora, a declarat secretarul general al PSD, senatorul Paul Stănescu, într-un comunicat remis joi AGERPRES.

„Mai mult, Cîţu a început deja să ameninţe primarii PSD cu tăierea resurselor bugetare. Un comportament josnic şi inacceptabil al unui om pus cu mâna lui Iohannis pe lista de parlamentari PNL, fără a avea vreo legitimitate autentică în rândul românilor. Vrea să folosească PNRR-ul ca măciucă împotriva primarilor, ca un megaloman care crede că nu doar bugetul României, ci şi fondurile europene, sunt un fel de portofele ale liberalilor!”, se arată în comunicatul citat.

Stănescu subliniază că PNRR nu trebuie folosit ca „instrument de ameninţare şi şantaj”.

„Cîţu şi ai lui sunt atât de cinici încât privesc consiliile judeţene, municipiile, oraşele şi comunele conduse de primari PSD drept zone administrative populate cu cetăţeni de rangul doi. Asta fac acum, vor să-i pedepsească pe români că votează PSD! Sper că se vor trezi, totuşi, la realitate şi nu vor îndrăzni să folosească PNRR-ul ca pe un instrument de ameninţare şi şantaj, prin care să discrimineze mai multe regiuni ale ţării pe criterii politice”, a declarat Stănescu.

Senatorul PSD menţionează că PNRR trebuia să acopere toate regiunile ţării şi fondurile să fie împărţite echitabil, însă au fost excluse investiţiile în agricultură.

„Impostorii politici din Guvern, băgaţi de Iohannis pe uşa din dos după ce au pierdut alegerile, se laudă obsesiv cu reformele din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. (…) Au promis că Planul de Redresare n-o să lase pe nimeni în urmă. Că va acoperi toate regiunile, iar fondurile vor fi împărţite echitabil. Însă PNRR-ul, în forma în care a fost deja trimis la Bruxelles, a exclus un domeniu important pentru România, agricultura. Inexistenţa banilor pentru investiţii în agricultură este un eşec îngrozitor. Ar trebui să le crape obrazul de ruşine!”, a mai declarat Paul Stănescu. AGERPRES