Maraton de spectacole pentru copii, organizat de E.ON şi partenerii săi

Ziua de de 1 iunie a fost plină de voie bună pentru majoritatea copiilor.Toate locurile unde au fost organizate activități pentru copii au fost încărcate cu energia celor mici. Însă nu toți au avut această șansă, unii dintre ei sunt în spitale, iar alții provin din familii cu diverse probleme. Pentru ca bucuria să ajungă și la o parte dintre acești copii, E.ON România a organizat timp de două zile alături de partenerii săi, Asociația Cristi Vasiliu din Târgu-Mureș și Asociația Kreativis din Iași,  acțiuni dedicate Zilei Internaționale a Copiilor.

Astfel, ca urmare a donațiilor de cărți ale angajaților E.ON România pentru Asociația Kreativis din Iași a fost amenajat un spațiu de lectură la Școala Gimnazială „Axinte Uricariul” din comuna Scânteia, județul Iași. O parte dintre cărți au fost donate bibliotecii Școlii Gimnaziale „Constantin Erbiceanu” din comuna Erbiceni, Iași.

Alături de Asociația Cristi Vasiliu, cu ajutorul actorilor Costin Găvază și Bianca Fărcaș de la Teatrul Național din Târgu-Mureș, a fost organizat un maraton de spectacole de teatru interactiv, special concepute pentru copiii internați în mai multe clinici din județul Mureș. Chiar de 1 iunie, spectacolele au ajuns la Centrul pentru Copii cu deficiențe Neuropsihiatrice Sighișoara, unde sunt 30 de copii rezidenți permanent și alți 50 la tratament de zi, și la Clinica Oximed din Livezeni, unde fac terapie 35 de copii. Aceștia din urmă fac tratamente îndelungate de recuperare neuro-motorie.

“Chiar dacă sunt copii pe chipul cărora se vede suferința bolii cu toții s-au lăsat duși în lumea poveștilor și s-au bucurat alături de personajele prezente chiar la ei în curte. Zâmbetul copiilor a fost cea mai mare răsplată pentru noi”, spune Claudia Griech, Directorul General al E.ON Energie România.

Pe 2 iunie, aproape o sută de copii internați la Clinicile de Pediatrie, Ortopedie Pediatrică și Cardiologie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Mureș s-au bucurat de același spectacol, dar în mediul online, datorită restricțiilor impuse în spitale.