Bustul lui Nicolae Iorga, dezvelit la o şcoală din cartierul CUG

La sfârşitul săptămânii trecute, la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din cartierul C.U.G. a avut loc ceremonia de dezveliere a bustului lui Nicolae Iorga.

La 150 de ani de la nașterea celui ce a fost supranumit „Patriarhul culturii române”, la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, Ateneul Național din Iași a inaugurat un bust dedicat acestei mari personalități.

La ceremonia de dezvelire a bustului au participat primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, reprezentanți ai instituțiilor publice, ai sectorului cultural ieșean, dar și profesori și elevi ai școlii.

„Este o mare bucurie și onoare pentru noi să putem lăsa generațiilor viitoare semne ale trecutului luminos al țării noastre. Amplasarea bustului nu este întâmplătoare, ci se leagă atât de numele Școlii „Nicolae Iorga”, cât și de faptul că în zilele următoare se împlinesc 30 de ani de la sfințirea acesteia.”, a declarat Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași.

După ceremonia de dezvelire, în holul Școlii Gimnaziale a avut loc vernisajul expoziției de manuscrise, documente și fotografii „Nicolae Iorga, 150 de ani de la naștere”.

Bustul lui Nicolae Iorga provine din colecția pictorului Gheorghiță Brădățanu și a fost recondiționat de artistul ieșean Ciprian Stratulat.