Daniel Juravle (PNL) şi Cezar Baciu (USR-PLUS) sunt noii viceprimari ai municipiului

Consilierii locali Daniel Juravle (PNL) şi Cezar Baciu (USR-PLUS) sunt noii viceprimari ai municipiului Iaşi.

Aceştia au fost aleşi prin vot secret, astăzi, de plenul Consiliului Local, întrunit în şedinţă extraordinară, începând cu ora 10.00, în Sala Mare a Primăriei.

Atât Daniel Juravle cât şi Cezar Baciu au obţinut 14 voturi pentru şi 13 abţineri.

PNL l-a propus pentru funcţia de viceprimar pe Daniel Juravle, în timp ce primarul Mihai Chirica l-a nominalizat pentru acest post pe consilierul USR-PLUS Cezar Baciu, cel care a înclinat balanţa la votul privind aprobarea bugetului local, la şedinţa desfăşurată în urmă cu două săptămâni. PSD şi PMP nu au propus niciun candidat pentru funcţia de viceprimar, la fel şi USR-PLUS, cu menţiunea că reprezentanţii acestei formaţiuni politice s-au delimitat de colegul lor Cezar Baciu, pe care nu-l mai consideră ca fiind membru al USR-PLUS.

„Birourile reunite ale USR-PLUS au propus excluderea din partid a lui Cezar Baciu, urmând ca în perioada următoare să aşteptăm decizia instanţei în acest sens. USR-PLUS nu susţine propunerea privind nominalizarea lui Cezar Baciu pentru funcţia de viceprimar, la fel cum nu susţine nicio altă propunere pentru această funcţie. Din acest motiv, USR-PLUS nu va participa la votul privind alegerea viceprimarilor”, a declarat Raluca Ana Roşu (USR-PLUS).

„PSD nu înţelege modul în care coaliţia locală aflată la guvernare înţelege să facă politică, motiv pentru care PSD nu va propune niciun candidat pentru funcţia de viceprimar. Mai mult decât atât, PSD se va abţine de la votul pentru alegerea viceprimarilor”, a afirmat Bogdan Balanişcu, liderul grupului consilierilor PSD.

În altă ordine de idei, consilierul Eduard Boz (PNL) va prezida în următoarele trei luni şedinţele Consiliului Local Iaşi. Cu 14 voturi pentru şi 13 abţineri, acesta a fost ales, în şedinţa extraordinară desfăşurată în această dimineaţă, în funcţia de preşedintele de şedinţă pentru următoarele 90 de zile.

Eduard Boz a fost singura propunere înaintată în acest sens, USR-PLUS, PSD şi PMP nedorind să facă nominalizări pentru această funcţie. (E.M.)