Chirica, după descinderile procurorilor DNA: Suntem deschişi să colaborăm cu instituţiile statului pentru aflarea adevărului

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au efectuat astăzi o serie de cercetări într-o cauză penală care presupun și o serie de verificări la sediul Primăriei Municipiului Iași.

“Procurorii au solicitat și au primit de la angajații Primăriei Municipiului Iași  o serie de documente suport care au stat la baza mai multor Hotărâri de Consiliu Local adoptate în  perioada 2005 – 2019. Verificarea vizează modalitatea de realizare a unui schimb de terenuri votat de Consiliul Local în vedere extinderii Cimitirului Eternitatea și este făcută în urma unei reclamații.

Subliniem faptul că această cercetare nu vizează activitatea primarului Mihai Chirica, ci a instituțiilor Primăriei Municipiului Iași și Consiliului Local al Municipiului Iași, precum și a unor societăți comerciale și persoane private”, se precizează într-un comunicat al Biroului de presă al Primăriei Municipiului Iaşi.

„Nu avem detalii suplimentare despre documentele solicitate și scopul verificării, însă noi, Primăria Municipiului Iași, suntem deschiși să colaborăm cu instituțiile abilitate pentru aflarea cât mai rapidă a adevărului. Suntem la serviciu, toți angajații Primăriei își fac treaba conform fișei postului, activitatea administrativă continuă. Am încredere că justiția va face lumină, astfel încât imaginea și activitatea municipalității și a mea, ca primar, să nu aibă de suferit”, a declarat primarul Mihai Chirica. (E.M.)