PSD nu are niciun proiect politic cu AUR

PSD nu are niciun proiect politic cu AUR, a afirmat, joi, purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, Radu Oprea, care a susţinut că Alexandru Muraru ar trebui „să îşi vadă de treaba lui” şi să nu mai trimită scrisori politice cu antetul Guvernului.

„Nu avem niciun proiect politic cu AUR. Din punctul meu de vedere, domnul Muraru ar trebui să îşi vadă de treaba lui şi să nu mai trimită scrisori politice cu antetul Guvernului. Dacă ar fi într-adevăr curios, ar studia cum votează reprezentanţii AUR în comisiile parlamentare, atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat, şi în plen şi ar constata, probabil, cu surprindere pentru domnia sa, că, de cele mai multe ori sau de foarte multe ori, votează cu Puterea. Mai ales în comisii. Aşa că nu acesta este un subiect”, a declarat Oprea, pentru AGERPRES.

El a adăugat că PSD va negocia cu toate forţele politice din Parlament pentru a obţine susţinerea pentru moţiunea de cenzură pe care urmează să o iniţieze.

„Dacă se gândeşte la moţiunea de cenzură care va fi prezentată, este absolut normal, dacă vrei să dărâmi un Guvern, să negociezi cu toate forţele politice. Vom negocia cu cei care sunt reprezentanţi parlamentari ai Puterii, cu minorităţile, cu absolut toate forţele din Parlament. Dacă parlamentarii AUR consideră că moţiunea este bună şi votează pentru moţiune este dreptul lor, este dreptul fiecărui parlamentar care are conştiinţa lucrurilor rele care se întâmplă astăzi în România, mai ales pentru cetăţeni. Ne uităm la scumpiri, ne uităm la toate propunerile de noi ‘reforme’, din punctul meu de vedere sunt anti-reforme, care vor afecta în mod dramatic viaţa românilor. Cred că oricare astfel de parlamentar cu conştiinţă şi care merge şi discută direct cu cei care l-au ales va vota acea moţiune de cenzură”, a susţinut Radu Oprea.

Deputatul Alexandru Muraru, reprezentantul special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei, a anunţat joi că a solicitat oficial „intervenţia urgentă” a conducerii socialiştilor europeni pentru a opri colaborarea dintre PSD şi AUR.

Potrivit unui comunicat al deputatului transmis AGERPRES, în România a luat naştere „o alianţă contra naturii: socialiştii români sunt aliaţi cu fasciştii pentru a da jos Guvernul”.

„Este pentru prima dată, de la aderarea României la Uniunea Europeană, când PSD ar pregăti şi vota o moţiune de cenzură alături de un partid extremist, de factură neo-fascistă. Practic, prin această acţiune politică, formaţiunea social-democrată s-ar întoarce în urmă cu 30 de ani, când colabora deschis cu formaţiuni extremiste, antisemite, fasciste. În lumina acestor evenimente de pe scena politică şi din Parlamentul României, unde în mod dubios se conturează o Opoziţie toxică, am transmis o scrisoare liderului Partidului Socialiştilor Europeni, Sergei Stanishev, preşedintelui Grupului S&D din Parlamentul European, Iratxe Garcia, precum şi tuturor eurodeputaţilor membri S&D, aducându-le în atenţie procesul de formare a unei înţelegeri între PSD şi AUR, în forul suprem al democraţiei de la Bucureşti”, a precizat Muraru.

El a adăugat că, practic, PSD şi AUR sunt singurele partide din Opoziţie, iar o eventuală moţiune le uneşte într-un proiect politic fără echivoc. AGERPRES