20 de noi decese la pacienţi infectaţi cu noul coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat, vineri, că au fost raportate 150 de decese (86 de bărbaţi şi 64 de femei) la pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, însă 130 dintre acestea sunt de anul trecut şi de la începutul acestui an şi au fost introduse în baza de date, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, de către Direcţiile de sănătate publică din ţară, în urma verificărilor efectuate.

Pacienţii decedaţi au fost internaţi în spitale din judeţele Arad, Argeş, Bihor, Botoşani, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Dolj, Galaţi, Gorj, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Tmiş, Vâlcea şi din Bucureşti.

Potrivit sursei citate, dintre cele 150 de decese, două au fost înregistrate la categoria de vârstă 30 – 39 de ani, două la categoria 40 – 49 de ani, 11 la categoria 50 – 59 de ani, 35 la categoria de vârstă 60 – 69 ani, 51 la categoria de vârstă 70 – 79 ani şi 49 la categoria de vârstă peste 80 ani.

143 dintre decese s-au înregistrat la pacienţi care au prezentat comorbidităţi, iar şapte pacienţi nu au prezentat comorbidităţi.

În total, 31.681 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat în România.

De la începutul pandemiei, 191 de cetăţeni români aflaţi în străinătate şi depistaţi cu COVID-19 au murit.

La nivel mondial, de la începutul pandemiei şi până în prezent, au murit 3.738.030 de oameni. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.