Centru de vaccinare fără programare, deschis la Gară

Vineri, 11 iunie, la Iaşi a fost inaugurat un nou centru de vaccinare împotriva COVID-19, amenajat la Gara Centrală din municipiu.

Centrul va funcționa un flux şi va utiliza serul produs de compania Johnson & Johnson, în cazul acestui vaccin fiind necesară o singură doză pentru imunizare, această caracteristică făcând ca vaccinul să fie potrivit pentru spații de mare mobilitate, așa cum sunt Aeroportul Internațional Iași sau Gara Centrală Iași.

Persoanele peste 18 ani care doresc să călătorească în siguranță se pot vaccina împotriva COVID-19 la acest centru în oricare dintre zilele săptămânii în intervalul orar 8.00 – 20.00. De asemenea, dacă sunt ieșeni care preferă vaccinarea cu o singură doză, se pot prezenta la acest centru fără a fi nevoie să se programeze în prealabil. Vaccinarea se realizează doar în baza cărții de identitate sau a pașaportului.

Centrul de vaccinare este deschis în urma colaborării dintre Instituția Prefectului – Județul Iași, CFR Iași, Consiliul Județean Iași, Direcția de Sănătate Publică Iași și Serviciul de Telecomunicații Speciale Iași.

„Am observat cu toții că pandemia este obositoare, restrictivă, și incomodă, incompatibilă cu dorințele noastre de a călători și de a ne întâlni liber, de a socializa.  În urma măsurilor preventive luate de autorități și odată cu campania de vaccinare, numărul de infecții a scăzut. Dar asta nu înseamnă că pandemia s-a încheiat.  Epidemiologii ne atrag atenția să rămânem precauți, virusul nu a fost încă învins și cu toții trebuie să ne asigurăm că nu vom avea din nou parte de creșterea incidențelor.  Venim în întâmpinarea tuturor celor care vor să se vaccineze, dorim să facem în așa fel încât cetățenii să resimtă că imunizarea nu este o procedură complicată. În acest scop deschidem și acest centru de vaccinare fără programare de la Gara centrală din Iași. Încurajez în continuare cetățenii să aibă încredere în aceste măsuri de prevenție și să se vaccineze”, a declarat Marian Grigoraș, prefectul județului Iaşi, la inaugurarea centrului de vaccinare de la Gara Centrală. (E.M.)