Tineri se grabesc sa prinda trenul IC 583 spre Constanta, in Gara de Nord din Bucuresti, vineri, 27 aprilie 2012. Potrivit estimarilor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), peste 25.000 de turisti romani vor merge pe litoral in minivacanta de 1 Mai, numar apropiat de cel inregistrat anul trecut. Mai multe trenuri vor circula suplimentar, iar altele isi vor prelungi traseul pana la sau de la Mangalia, in perioada 27 aprilie – 2 mai, pentru adaptarea capacitatii de transport la traficul de calatori estimat cu prilejul zilei de 1 Mai, anunta CFR Calatori. SILVIU MATEI /MEDIAFAX FOTO

CFR Călători va lansa, pe 24 iunie, aplicaţia mobilă pentru achiziţia biletelor de tren

CFR Călători va lansa, pe 24 iunie, aplicaţia mobilă pentru achiziţia biletelor de tren, a anunţat, vineri, directorul general, Ovidiu Vizante, cu prilejul lansării programului estival Trenurile Soarelui.

„În era modernă, zic eu că suntem cu un picior acolo. Niciodată nu vom fi acolo unde doriţi dumneavoastră sau unde ne dorim noi. Ideea este în felul următor: odată cu începerea sezonului, adică în 24 iunie, se va lansa aplicaţia mobilă pentru achiziţia biletelor. Exista varianta de cumpărare a biletelor online, dar nu exista această variantă de achiziţie pe dispozitive mobile”, a spus el.

Ovidiu Vizante a participat, vineri, la lansarea Trenurilor Soarelui, program estival prin care turiştii vor avea la dispoziţie 40 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată ţara cu staţiunile de la Marea Neagră şi cu Delta Dunării.

Programul pregătit de CFR Călători constă fie în prelungirea spre Mangalia – din 11/12 iunie – a circulaţiei unor trenuri care aveau ca destinaţie finală Bucureşti Nord, fie prin introducerea – din 25/26 iunie – de noi trenuri ce au ca destinaţie exclusivă litoralul Mării Negre şi Delta Dunării. AGERPRES