România acordă un nou ajutor umanitar Republicii Moldova în lupta de combatere a pandemiei COVID-19

România acordă un nou ajutor umanitar Republicii Moldova în lupta de combatere a pandemiei COVID-19, 100.800 doze de vaccin produs de compania AstraZeneca plecând vineri către Chişinău, informează Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea împotriva SARS-CoV-2.

„Guvernul României a decis continuarea acordării ajutorului umanitar, cu titlu gratuit, iar dozele de vaccin, destinate Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică din Republica Moldova, fac parte din rezerva Ministerului Sănătăţii din România”, precizează CNCAV.

Livrarea se realizează cu două mijloace de transport aflate în dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI.

CNCAV aminteşte că, în sprijinul Republicii Moldova, au fost livrate alte 304.800 de doze de vaccin anti-COVID în misiuni executate pe 27 februarie şi 27 martie.

În luna februarie, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitate de punct naţional de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), solicitarea autorităţilor din Republica Moldova pentru acordarea de asistenţă internaţională având în vedere susţinerea eforturilor de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Dozele de vaccin au fost achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de către compania AstraZeneca prin acordurile-cadru încheiate de minister cu Comisia Europeană. AGERPRES