CU PLUTA LA TÂRG

Începe ”festivalul democrației” în PNL. Actorii principali sunt Ludovic Orban și Florin Cîțu. În spatele acestora de rânduiesc fel de fel de suporteri, mare parte dintre ei liderii liberalilor, cei care, nu de mult, jurau credință până la moarte liderului maximo Ludovic Orban. Acum, zilele acestea, mandolina a devenit un instrument din ce în ce mai pus în cui, nu mai interesează pe nimeni, nici măcar pe pensionarii de la Căminul nr.3, cei care fără a ști ce simbol zdrăngănesc s-au trezit peste dimineață cu formația ”Dor de ducă” desființată pe motiv de dispariția mandolinelor din rastelele cercului artistic. Gurile rele și spurcate susţin că toate acestea s-au întâmplat din motiv de pandemie și nicidecum nu poate fi infiltrată o condiționare politică, aripa lui Rareș Bogdan.
De fapt, acest „electron vagabond” începe să-și asume rolul de codoașă, ridicând la fileu toate mingile în fața echipei Cîțu, o echipă care nu uită să pună accentul pe liderii liberali cu domiciliul stabil în Ardeal. De fapt, acest meteorit al politicii românești de data recentă semănă izbitor cu mai vechiul său clujean pesedist, trădător prin definiția interesului propriu sau a ceea de grup, premergător grupului infracțional, bazat pe tot felul de scenarii stufoase prin care banul, ochiul dracului, nu ezită să fie belit.
Nici bine nu am terminat lupta cu pandemia, că iată-ne din nou încolonați în formație de marş, pregătiți să dăm țării dacă nu ”cât mai mult cărbune”, atunci, cu siguranţă, să dăm țării o nouă bătaie de cap: o nouă răfuială politică, trebuie să fim cât se poate de atenți după același scenariu pesedist. Iată că liberalii nu au scăpat nici la putere de PSD, atâta timp cât sunt obligați să-și construiască viitorul după modelul de mare insucces al PSD.
Din această încleștare cu piciorul apăsat pe aorta începe să iasă la iveală adevăruri ce pune PNL cu capul pe butuc, dezvăluindu-i un traseu de șmecheraș, de golănaşi de cartier care a recunoscut, fără ca să-și dea seama, că alegerile generale din 2020 au fost pierdute, chiar dacă ei au ocupat un loc pe care nu aveau cum să-l ocupe, acela de a fi gestionarii puterii.
Lovitura devine și mai năprasnică când la întrebarea: „cum de a fost posibil” ar trebui să răspundă instantaneu Klaus Werner Iohannis. Să se ridice și să-și toarne cenușă în cap, cu jarul încă nestins, recunoscându-și vina: „Iertare națiune, mea culpa și mea pulpa!”
Dacă plecăm de la toată mizeria ce este vânturată astăzi în spațiul public ajungem fără prea mare greutate la Ludovic Orban – părăsitul, recte Florin Cîțu – ridicat în brațe, ca pe un drapel, de Rareș Bogdan:
Ludovic Orban a afirmat că a fost părăsit de către echipa de negociere pentru alcătuirea coaliţiei desemnată de PNL din care făceau parte Raluca Turcan, Rareş Bogdan şi Robert Sighiartău, iar aceştia au încercat să convoace un BPN al partidului pentru a arunca în aer formarea coaliţiei de guvernare.
În replică, Rareş Bogdan a precizat că Ludovic Orban se victimizează şi pentru că pierde teren acum iese în spaţiul public şi atacă membrii partidului.
„Pierde teren. Atunci când un lider pierde alegerile trebuie să plece de la conducerea formațiunii. Ludovic este singurul care în istoria de 31 de ani a PNL a rămas, după pierderea alegerilor parlamentare. Noi nu l-am lăsat singuri pe Orban de bine ce ne era”, a spus Rareş Bogdan.
Întrebat de afirmaţia sa de astăzi potrivit căreia i-a transmis lui Ludovic Orban că dacă „se apucă să vorbească îl va durea stomacul”, Rareş Bogdan a precizat că astfel de dispute în spaţiul public nu ajută PNL.
„Nu înțeleg de ce Ludovic cu experiența sa a dus războiul intern în exterior. Eu nu vreau să deschid un conflict cu Ludovic Orban. Nu înțeleg de ce astăzi a atacat atât de virulent  trei lideri a PNL, nu înțeleg de ce pe un altul l-a ameninţat, nu înțeleg de ce se comportă în felul asta pentru că a zis că va fi un festival al democrației”, a mai spus Rareş Bogdan.
Stați pe aproape, realitatea devine din ce în ce mai tulburătoare, mai plină de surprize, fie dictate de buletinele meteo, fie aruncate în spațiul public de breaking news-urile dintre cele mai incredibile, toate răspunzând la întrebarea: „Ce a mai făcut mintea omului, pe când era dusă cu pluta la târg, să fie făcută de râs?”
ADI CRISTI