Vaccinul anti-COVID produs de compania Novavax are o rată de eficacitate de 90%

Dezvoltat de compania americană Novavax are o rată de eficacitate de 90% împotriva Covid-19, arată rezultatele unui studiu clinic de faza a III-a prezentate de companie.

Studiul clinic a inclus circa 30.000 de voluntari și a fost derulat în Statele Unite și Mexic și sugerează o eficacitate ridicată a vaccinului în prevenirea îmbolnăvirilor în cazul infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Astfel, vaccinul are o rată totală de eficacitate de 90%, în condițiile în care în rândul voluntarilor au fost detectate și variantele emergente ale virusului SARS-CoV-2 – sud-africană, braziliană și britanică.

Un studiu clinic anterior, realizat în Marea Britanie, a indicat o rată de eficacitate de 96% împotriva variantei inițiale a a SARS-CoV-2.

Vaccinul a fost dezvoltat folosind o tehnologie tradițională, incluzând componente ale virusului pentru a declanșa un răspuns imunitar.

La începutul lunii februarie, vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de Novavax a intrat în procedură de evaluare continuă de către Agenția Europeană a Medicamentului (EMA).

Procesul de evaluare continuă a NVX-CoV2373, vaccinul dezvoltat de Novavax, a fost demarat de către comisia pentru medicamente de uz uman (CHMP) adin cadrul EMA. (sursa: www.360medical.ro)