CORONAVIRUS la Iaşi: 25 de paturi ocupate în spitale, din care două la ATI

Conform raportării făcute de Direcţia de sănătate Publică (DSP), miercuri, 16 iunie, în spitalele suport COVID-19 din judeţul Iaşi erau ocupate 25 de paturi, din care două la ATI, respectiv câte unul la Spitalul Municipal Paşcani şi Spitalul “Sf. Spiridon”.

În momentul de faţă sunt libere 14 paturi ATI, după cum urmează: 8 paturi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, 5 paturi la Spitalul Municipal Paşcani şi un pat  la Spitalul “Sf. Spiridon”.

Pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus, în unitățile sanitare sunt puse la dispoziție 163 de paturi, dintre care 96 de paturi pentru bolnavii confirmați pozitiv cu COVID-19 (CF Pascani – 22 paturi, CF Iasi – 15 paturi, Spitalul Orasenesc Harlau – 12 paturi, Spitalul de Pneumologie – 28 paturi, Spitalul de Boli Infectioase – 20 de paturi) și 67 de paturi în zonele rosii destinate pacienților cu alte patologii și confirmati pozitiv cu COVID-19.

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, este ocupat 1 pat ATI.

O persoană confirmată pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie “Elena Doamna” Iaşi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt  ocupate paturile ATI.

În zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași nu sunt ocupate paturile ATI.

În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, nu sunt ocupate cele cinci paturi. (E.M.)