Guvernul a aprobat programul național de acțiuni dedicat aniversării a 30-a de la proclamarea Independenței R. Moldova

Guvernul a aprobat astăzi programul național de acțiuni dedicat aniversării a 30-a de la proclamarea Independenței Republicii Moldova, cu genericul „Moldova-30”, transmite Radio Chișinău.

Acesta prevede un șir de acțiuni în a doua jumătate a anului curent, inclusiv campanii de promovare a patrimoniului și a imaginii Republicii Moldova, evenimente cultural-artistice, expoziții și concerte, precum și confecționarea unei monede comemorative.

La 27 august, când este marcată Ziua Independenței, este prevăzută o ședință festivă comună a Parlamentului, Guvernului și Asociației obștești „Parlamentul 90” din care fac parte deputații primului Legislativ, care au votat Declarația de Independență. În Piața Marii Adunări Naționale va fi organizată o paradă militară.

Anul școlar și universitar va începe la 1 septembrie cu o oră publică dedicată împlinirii a 30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova „Lecția Independenței”.

Potrivit Guvernului în exercițiu, cheltuielile pentru realizarea programului vor fi acoperite din contul mijloacelor planificate de сătre instituțiile responsabile. (sursa: www.radiochisinau.md)