Judoka ieşean Vlăduţ Simionescu a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) a anunţat miercuri, 16 iunie, într-un comunicat de presă, calificarea judoka ieşean Vlăduț Simionescu, de la CS Politehnica, la Jocurile Olimpice de la Tokyo din acest an.

Sportivul ieşean a obţinut calificarea la cea mai mare competiţie găzduită în acest an de Japonia, după rezultul obţinut la sfârşitul săptămânii trecute, la Budapesta, la Campionatul Mondial de judo pentru seniori

Astfel, în urma rezultatelor obţinute la această întrecere, Vlăduț Simionescu (31 de ani), pregătit la CS POLITEHNICA IAȘI de antrenorul Costel Năftică, a obținut calificarea, directă, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„Mi-am dorit foarte mult un rezultat bun la Mondiale. Calificarea la Jocurile Olimpice nu o puteam rata, dar mi-am dorit să ajung în blocul final. Mai este puțin timp până la Jocurile Olimpice și trebuie să mă focusez 100%. Sunt mulțumit pentru că din punct de vedere fizic am fost foarte bine pregătit, însă nu și mental și cred că aici trebuie să lucrez mai mult în următoarea perioadă. Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine până acum, voi avea nevoie de sprijinul vostru și în săptămânile care ne mai despart de competiția supremă”, a declarat judoka Vlăduț Simionescu.

Concursul de judo de la Tokyo este programat între 24 și 31 iulie, iar Vlăduț va lupta probabil pe 30 iulie. Simionescu n-a avut deloc pauză după Mondiale, iar de luni se pregătește acasă până duminică, atunci când va pleca în cantonamentul de la Poiana Brașov. Va rămâne acolo până pe 11 iulie, când se va deplasa la Izvorani, plecarea spre Tokyo fiind prevăzută pentru 17 iulie.

„CS POLITEHNICA IAȘI împreună cu toți suporterii ieșeni am fost convinși că Vlăduț Simionescu va obține calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Îl felicităm pentru această performanță și-i urăm mult succes în tentativa sa de a reprezenta cu cinste România și Iașul la cea mai importantă competiție sportivă”, a precizat prof. Vasile Manole, directorul CS POLITEHNICA IAȘI. (E.M.)