Copiii sub trei ani pot fi înscrişi la grădiniţă, în anumite condiţii, în perioada 2-31 august

Anul scolar 2021-2022 este primul an pentru care Guvernul trebuie sa aloce fonduri pentru inscrierea copiilor cu varsta de minimum doi ani la gradinita, si nu la cresa, dupa ce Legea Educatiei a fost modificata in septembrie 2020.

 

Copiii sub 3 ani pot fi inscrisi la gradinita

Copiii cu varsta cuprinsa intre doi si trei ani vor putea fi inscrisi de parintii lor in etapa din luna august, daca vor exista locuri disponibile dupa inscrierea celor cu varste cuprinse intre trei si sase ani.

 

„La solicitarea expresa a parintilor, in limita numarului de locuri, pot fi inscrisi in invatamantul prescolar copiii cu varsta de minimum 2 ani, asigurandu-se finantarea de baza corepunzatoare, de la bugetul de stat, in baza costului standard per prescolar stabilit prin hotarare a Guvernului”, prevede Legea 185/2020, conform avocat.net.

 

Desi aceasta posibilitate de a fi inscrisi si copiii cu varsta intre doi si trei ani a fost inclusa si in procedura din anul scolar precedent, acesta este primul an in care Guvernul trebuia sa aloce bani de la buget pentru inscrierea acestor prescolari.

 

In ultimul interval prevazut pentru inscrierea la gradinita, respectiv in timpul etapei de ajustari ce va avea loc intre 2 si 31 august 2021vor putea fi inscrisi si copiii cu varsta intre doi si trei ani, daca vor fi locuri disponibile.

 

„Numai in cadrul acestei etape, dupa cuprinderea tuturor copiilor care implinesc varsta de 3 ani la data de 31.08.2021 si dupa cuprinderea solicitarilor pentru grupa mare, vor putea fi inscrisi, in limita locurilor disponibile, si copii cu varsta cuprinsa intre 2 si 3 ani”, se arata in procedura de inscriere publicata de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), dar care este valabila pentru toate inspectoratele scolare.

 

Pana in acest an, copiii sub 3 ani nu erau primiti la gradinita, ei putand fi inscrisi de catre parinti doar la cresa.(sursa:www.portalinvatamant.ro)