Un nou lot de vaccin „Sputnik V” va ajunge vineri în Republica Moldova

Un nou lot de vaccin rusesc împotriva coronavirusului „Sputnik V” va ajunge mâine în Republica Moldova. Despre aceasta a anunțat liderul PSRM, Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

„Știu că majoritatea cetățenilor noștri așteaptă cu nerăbdare noul lot de vaccin, pentru că oamenii mereu mă întreabă anume despre „Sputnik” în cadrul întrevederilor din raioane”, a scris Dodon.

Pe 24 aprilie, Republica Moldova a recepționat 71.000 de doze, dintre cele 142.000 donate de Federația Rusă. Atunci s-a creat confuzie, deoarece autoritățile din Republica Moldova anunțau despre lotul integral, iar cele din Rusia despre jumătate din el.

Lotul de vaccin Sputnik V, acordat sub formă de donație de Federația Rusă, va fi scutit de taxele vamale. Despre asta a anunțat premierul Aureliu Ciocoi, după ședința Comisiei Națională de Sănătate Publică.Lotul de vaccin Sputnik V, acordat sub formă de donație de Federația Rusă, va fi scutit de taxele vamale. Despre asta a anunțat premierul Aureliu Ciocoi, după ședința Comisiei Națională de Sănătate Publică. (sursa:www.unimedia.info)