Două zile până la vacanţa de vară. Elevii fac ore online joi, iar vineri e ultima zi de şcoală

Vacanta de vara a elevilor este chiar dupa colt. Mai sunt doar trei zile de scoala, dintre care cea de joi va fi cu ore online.

Elevii mai merg doar miercuri si vineri la scoala, iar joi se vor face cursuri online, deoarece absolventii de clasa a VIII-a vor sustine proba de Matematica din cadrul Evaluarii Nationale.

Clasele terminale, a VIII-a, a XII-a si a XIII-a au incheiat deja anul scolar pe 18 iunie.

Calendarul anului scolar a fost prelungit pana pe 25 iunie, deoarece elevii au stat acasa toata luna aprilie, in incercarea de a se limita raspandirea virusului COVID-19.

Acum, ei se vor bucura de aproape trei luni de vacanta, pana pe 13 septembrie, cand incepe anul scolar 2021-2022.

Exceptie fac elevii din invatamantul profesional, care urmeaza sa ia vacanta pe 16 iulie, iar cei inscrisi pentru calificarea „asistent medical generalist” intra in vacanta de-abia pe 27 august.

 

Elevii revin in banci in septembrie

 

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat ca rata mica de infectare din prezent, precum si numarul de peste patru milioane de vaccinati dau o perspectiva buna pentru inceperea noului an scolar in conditii normale.

„Sperand cu totii ca nu vom avea un al patrulea val, sigur ca, pe 13 septembrie, toata lumea va reveni la scoala cu prezenta fizica”, a spus ministrul Educatiei.

Pentru prescolari, o parte dintre gradinite raman deschise chiar si pe perioada verii.(sursa:www.portalinvatamant.ro)