Moţiunea de cenzură a PSD la adresa Guvernului a fost citită în Parlament

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit miercuri pentru a fi citită moţiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Cîţu intitulată – România EŞUATĂ. Recordul „fantastic” al Guvernului Cîţu. Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a afirmat miercuri că Executivul actual este un dezastru pentru români şi pentru firmele româneşti şi şi-a exprimat speranţa ca, spre binele României, moţiunea să treacă. Preşedinta Senatului Anca Dragu a anunţat că dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură vor avea loc într-un plen reunit al Parlamentului, marţea viitoare. Liderul senatorilor PSD Lucian Romaşcanu citeşte textul moţiunii.

„Pe ordinea de zi a şedinţei avem prezentarea moţiunii de cenzură România eşuată „recordul fantastic” al Guvernului Cîţu iniţiativă de 156 de senatori şi deputaţi. Fac precizarea că moţiunea va fi dezbătută şi votată marţi, în şedinţa plenului reunit”, a afirmat Anca Dragu, în plenul reunit de miercuri.

Liderul senatorilor PSD Lucian Romaşcanu a declarat, înainte de a începe să citească textul moţiunii de cenzură, că doar un singur membru al Guvernului este prezent în plenul reunit.

„Doar o observaţie pe procedură. Este pentru prima oară în istoria democraţiei postdecembriste când la o moţiune de cenzură nu este prezent niciun membru al Guvernului. Iată că avem un membru al Guvernului. Iată că îl aveţi. Este prima moţiune de cenzură care a fost redactată împreună cu sindicatele, cu patronatele, cu reprezentanţii mediului de afaceri, iar textul rezultat punctează motivele pentru care 70% dintre români consideră că România merge într-o direcţie greşită”, a precizat Romaşcanu.

Social-democratul s-a adresat prim-ministrului „absent” care probabil e în campanie pentru preşedinţia PNL. (sursa:www.news.ro)