O nouă materie obligatorie, începând de la anul, în şcolile din România

Premierul Florin Cîțu a declarat că Ministerul Educației va introduce de anul viitor o materie obligatorie care se va numi Educație pentru viață. De altfel, ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat la rândul său, marți, că educația sexuală ar fi cel mai bine cuprinsă într-un sistem „modular” numit „Educaţie pentru viaţă”, materie obligatorie care să fie predată o dată pe săptămână, în conformitate cu vârsta elevilor, pe parcursul gimnaziului și liceului.

Declarația premierului vine după ce Senatul a respins marți introducerea educației sexuale fără acordul părinților în curriculumul școlar.

„Am vorbit cu ministrul Cîmpeanu după acest vot și am luat decizia ca de anul viitor să introducă o clasă obligatorie care se va numi Educație pentru viață, iar curricula va ține de Ministerul Educației. Părinții care vor dori să își retragă copiii de la această clasă o vor putea face. Decizia este luată, de anul viitor va fi introdusă educație pentru viață. Ministrul Educației a găsit soluția și noi o vom prelua la Guvern”, a declarat Cîțu într-un interviu difuzat de TVR.

Cîțu a mai precizat că este supărat pe votul dat de colegii săi liberali și că, în locul lor, el ar fi votat altfel.

„Sunt foarte supărat, pentru că lucrurile trebuie să meargă înainte, așa cum am spus, românii merită transparență. Soluția a venit din partea Ministerului Educației, este atributul ministerului să realizeze curricula pentru anul viitor”, a mai spus Cîțu. (sursa:www.edupedu.ro)