Un procent de 86% dintre români consideră că prietenii şi rudele lor plecate la muncă în afara ţării vor petrece vara aceasta concedii în care vor cheltui peste 1.000 euro în România, potrivit unui studiu realizat de TransferGo, companie de transferuri internaţionale de bani, care arată că vara aceasta, odată cu relaxarea restricţiilor, românii vor veni în număr mare să se bucure de concediu pe meleagurile natale.
”86% dintre românii intervievaţi consideră că prietenii şi rudele lor plecate la muncă în afara ţării vor petrece vara aceasta concedii în care vor cheltui peste 1.000 euro în România”, potrivit unui studiu recent realizat de TransferGo.
Astfel, dacă 60% dintre cei intervievaţi consideră ca bugetul românilor din diaspora se va situa între 1.000 şi 1.500 euro, 26% din respondenţii la acelaşi studiu TransferGo sunt şi mai optimişti, fiind de părere că românii din străinătate vor cheltui chiar şi peste 2.000 euro pe familie pentru un sejur în România vara aceasta.
Mai mult, datele aceluiaşi studiu arată că aproape 70% dintre românii chestionaţi au membri ai familiei sau prieteni care se vor întoarce în ţară în această vară şi aproape jumătate dintre ei declară că prietenii sau rudele şi-au planificat şi concediul în România odată cu reîntoarcerea în ţara mamă.
„Revenirea în ţară în lunile de vară, cu precădere în luna august, a românilor plecaţi la muncă în străinătate este o tendinţă observată anual, atât de autorităţile române la graniţele ţării, cât şi de noi la TransferGo. Cum anul trecut a fost unul atipic, de excepţie, din cauza restricţiilor de circulaţie internaţională, vara aceasta, odată cu relaxarea acestor restricţii suntem de părere că vom vedea o reluare a acestui obicei şi românii vor veni în număr mare să se bucure de concediu pe meleagurile natale, alături de cei dragi şi astfel e firesc să aloce o parte din economiile făcute peste an în acest sens”, a declarat Marius Nedelcu, chief marketing officer, TransferGo.
Conform studiului, 43% dintre români spun că au 1-2 membri ai familiei sau prieteni care vor reveni în România vara aceasta, în timp ce aproape un sfert au mai mult de 3 rude sau prieteni plecaţi în străinătate despre care ştiu că se vor întoarce în ţară în vacanţa de vară.
De asemenea, motivul principal al reîntoarcerii, spun peste 80% dintre români, este revederea familiei şi prietenilor rămaşi în ţară, pe care nu au avut posibilitatea de a-i vedea de foarte mult timp, însă 49% dintre aceştia ştiu deja de la rudele sau cunoştinţele lor din diaspora că venirea acasă va coincide şi cu petrecerea vacanţei în România în această perioadă.
Nu în ultimul rând, un procent de aproximativ 20% dintre respondenţi declară că cei apropiaţi lor din diaspora şi care revin în această vară, vor încerca să îşi facă un rost în România cu economiile realizate în toată perioada petrecută peste hotare.
Cu toate acestea, aproape jumătate dintre români consideră totuşi că diaspora are o contribuţie financiară per ansamblu mică sau foarte mică la economia locală, iar 73% dintre români subestimează valoarea reală a sumelor trimise în ţară de către conaţionalii lor de peste hotare, potrivit unei cercetări comandate de TransferGo şi derulate la finalul anului 2020.
TransferGo, compania de transferuri internaţionale de bani, este prezentă pe plan local din 2015, iar recent compania a raportat o creştere de 50% a fluxului de bani pentru ţara noastră în 2020, precum şi un grad de utilizare a aplicaţiei de peste 90% la transferurile către România.
TransferGo este o companie de transfer internaţional de bani online, în timp real, pentru persoanele care doresc să trimită bani familiilor lor. Compania a fost înfiinţată în 2012 de patru fondatori de origine lituaniană, iar sediul central se află în Londra, Marea Britanie. În prezent, compania are birouri şi în Vilnius, Berlin, Istanbul şi Varşovia.
TransferGo numără peste 2,5 milioane de clienţi din întreaga lume şi facilitează transferurile de bani online, în 40 de monede diferite şi are acoperire în 161 de ţări.
Migranţii pot trimite bani peste hotare folosind un model digital din cont în cont, care înseamnă că banii nu trebuie să părăsească ţara: banii sunt transferaţi local-in local-out. (sursa:www.news.ro)